Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Johan Museeuw na openhartig interview over zelfmoordgedachten: “Trots dat ik me erdoor vocht”

“Ik stond met mijn auto voor het kanaal. Ik had beslist: ‘Het is genoeg geweest, ik rij erin’.” De emotionele woorden van Johan Museeuw (57) in het Humo-interview hakken erin. Dat hij even diep zat, net na de dopingbiecht, mag duidelijk zijn. Maar vijftien jaar later is het trauma verwerkt, benadrukt hij. “Ik ben opnieuw gelukkig.”

40 reacties

 • Rita Meuris

  2 maanden geleden
  Ik ben ook heel trots op jou! Je bent een vechter!
 • xavier derck

  2 maanden geleden
  Als belg en als fietsliefhebber al 30 jaar in ierland wonend. En wanneer men praat over de grote kampioenen komt JM steeds als eerste ter sprake. Grote bewondering hier. Over Merckx en Boonen wordt nauwelijks gepraat. Dus Johan, trek je geen bal van aan dat anderen denken en zeggen
 • Hubert Delcor

  2 maanden geleden
  Velen spreken hier over hem als bedrieger, voor mij was het vooral de ontgoocheling die zo hard aankwam. Ik was een absolute bewonderaar van hem. Het aantal overwinningen, vaak ook de manier waarop, het hele beeld van de superkampioen. Maar zijn bekentenis kwam aan als een mokerslag, een absoluut gevoel van jarenlang bedrogen te zijn waardoor de bewondering omsloeg in absolute afkeer, moeilijk te omschrijven.
 • Marika Peeters

  2 maanden geleden
  Elke dopingzondaar heeft hier zélf bewust voor gekozen, en wordt dan ook terecht aan de schandpaal genageld als dit uitkomt. Dat je ten gevolge van die ontmaskering zwarte gedachten krijgt? ja hallo? een renner die tengevolge van een zware ziekte of ongeval zijn beroep nooit meer kan beoefenen, en die zwarte gedachten heeft? is volkomen te verstaan...maar niet een dopingzondaar die nu de martelaar gaat uithangen.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Het is zeker zo dat hij niet de enige was die verboden middelen gebruikte. Maar een beetje nederigheid zou hem wel sieren zeker als je het dan nodig vindt om nog kritiek te leveren op de huidige generatie.