Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Johan Bruyneel over de nieuwe zeden in het peloton en de zaak rond dokter Ferrari: “Topprestaties kunnen tegenwoordig zonder doping worden geleverd”

WielrennenJohan Bruyneel (56) kreeg drie jaar geleden levenslang beroepsverbod in het wielrennen. Hij zegt niet terug naar het wielrennen te willen, waar afgelopen weekend nog een keer de naam van dokter Ferrari opdook. Ferrari voorzag in het dopingprogramma van Lance Armstrong en zou nu de doping voor het team Astana van LBL-winnaar Jakob Fuglsang regelen. Bruyneel noemt het “onbevestigde verdenkingen” en houdt vol: “Topprestaties kunnen tegenwoordig zonder doping worden geleverd.”

2 reacties

 • Herbert Verbeeck

  2 jaar geleden
  Dat die gast nog in het nieuws komt...
 • Luc Sockeel

  2 jaar geleden
  Om zijn imago wat op te poetsen gaat Bruyneel nu een bocht van 180 graden maken. Zoveel jaren de boel bedotten en nu beweren dat het nu allemaal zuiver kan !!!
 1. ‘Day after' Antwerp Port Epic deed rug van Van der Poel toch weer goed zeer, maar “de handdoek wordt nog niet gegooid”
  Wielrennen
  11

  ‘Day after' Antwerp Port Epic deed rug Van der Poel toch weer goed zeer, maar “de handdoek wordt nog niet gegooid”

  Eerst het slechte nieuws: the day after zijn overwinning de Antwerp Port Epic deed de rug van Mathieu van der Poel weer goed zeer. Maar het goede nieuws is: MvdP heeft de handdoek voor het WK nog niet gegooid. Komende zaterdag in de GP Impanis gaat de Nederlander nog een keer zijn benen testen. Dat hij op zondag 26 september aan de start van het WK staat, lijkt hoe langer, hoe meer waarschijnlijk.