Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Johan Bruyneel over de nieuwe zeden in het peloton en de zaak rond dokter Ferrari: “Topprestaties kunnen tegenwoordig zonder doping worden geleverd”

WielrennenJohan Bruyneel (56) kreeg drie jaar geleden levenslang beroepsverbod in het wielrennen. Hij zegt niet terug naar het wielrennen te willen, waar afgelopen weekend nog een keer de naam van dokter Ferrari opdook. Ferrari voorzag in het dopingprogramma van Lance Armstrong en zou nu de doping voor het team Astana van LBL-winnaar Jakob Fuglsang regelen. Bruyneel noemt het “onbevestigde verdenkingen” en houdt vol: “Topprestaties kunnen tegenwoordig zonder doping worden geleverd.”

2 reacties

 • Herbert Verbeeck

  2 jaar geleden
  Dat die gast nog in het nieuws komt...
 • Luc Sockeel

  2 jaar geleden
  Om zijn imago wat op te poetsen gaat Bruyneel nu een bocht van 180 graden maken. Zoveel jaren de boel bedotten en nu beweren dat het nu allemaal zuiver kan !!!
 1. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”