Lance Armstrong en Johan Bruyneel.
Volledig scherm
Lance Armstrong en Johan Bruyneel. © AP

Johan Bruyneel blikt (met weinig berouw) terug op dopingverleden: “Doping was in die tijd een van de regels van het spel”

WielrennenJohan Bruyneel heeft een lang interview gegeven in het laatste nummer van het Waalse sportmagazine ‘Eddy’, waarin hij terugblikt op zijn (doping)verleden in het wielrennen. De voormalige mentor van Lance Armstrong, die levenslang geschorst is in de wielersport wegens georganiseerd dopinggebruik in zijn team, rechtvaardigt op cynische wijze zijn handelen in het verleden en toont geen spijt.

17 reacties

 • rudy de clerck

  2 maanden geleden
  Wat heb ik toch genoten van Lance Armstrong , topper
 • Jacques De Cocker

  2 maanden geleden
  Ik heb van geen enkele ploeg weet dat ze geld gaven aan de dopingcommissie om andere renners te betrappen. De ploeg van Armstrong en Bruyneel deden dat wel. Voor de renner Bruyneel had ik wel respect, als coach van Armstrong niet meer.
 • LUDO SPRANGERS

  2 maanden geleden
  Met het doorsnee voedsel dat een lichaam nodig heeft zal je nooit een rol spelen in het wielrennen! Kortom in geen enkele Olympische discipline! We spreken niet over doping maar wel over medische begeleiding! Ik snap niet dat Bruyneel nog een interview durft geven over wielrennen!
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Draai en keer het zoals je wil lance was een trainingsbeest en de beste van de gedopeerde opgefokte poppen zoals Henk het zo mooi zegt
 • Marleen Leemans

  2 maanden geleden
  En wat met "onze leeuw" Wordt nog altijd hoog aangeschreven en geëerd??..