Sergeant en Lelangue, hier in 2018.
Volledig scherm
Sergeant en Lelangue, hier in 2018. © BELGA

“Jij zorgde al voor de meeste gaten in het schip”: Lelangue reageert op kritiek Sergeant na vertrek bij Lotto

WielrennenEen dag na zijn vertrek bij Lotto heeft John Lelangue (51) zijn nieuwe uitdaging bekendgemaakt. Hij gaat als algemeen manager aan de slag bij het ‘Lang Team’, de organisatie achter de Ronde van Polen. Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken bij de Lotto-ploeg - volgend jaar Lotto-Dstny - over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.

32 reacties

 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Tien miljoen versmodderd aan Gilbert en Degenkolb. Dan nog eens een hoop volk binnenhalen zonder enige ervaring. En het gaat maar door. Het sportieve wetenschappelijke verhaal zou nu geschreven gaan worden door onder meer de trainer van Vermeersch (geen platte prijs dit jaar), en Loïc Segaert, broer van. Een ervaren instituut als Golazo opzij schuiven voor het enthousiasme van enkele jongeren zonder serieuze background, niet te geloven. Ben benieuwd of Axel Merckx hierin meegaat.
 • Pat Debal

  4 maanden geleden
  Neem Mark Sergeant en Frison terug en dan zal het weer een mooie lotto ploeg zijn
 • Guido Cerrens

  4 maanden geleden
  Degenkolb, Gilbert hadden nooit mogen aangeworven worden hebben totaal niets gebracht. Wellens had al lang buiten moeten liggen is dat wel een renner én De Gendt zijn tijd is ook voorbij
 • Patrick Verwerft

  4 maanden geleden
  Niet te veel palaberen: Merckx als CEO en Kurt van de Wouwer een grote promotie. Niet terug naar de oude krokodillen, maar nieuw bloed en energie. Laat ze maar wat fouten maken, erger dan wat er de laatste jaren bij deze ploeg gebeurde, kan niet. Komaan Axel, jij kan dit!!
 • Ben van Antwerpen

  4 maanden geleden
  Sergeant en Frison terug aan boord en we gaan terug de Lottoploeg van weleer mogen smaken,met positieve resultaten deze keer. Exit Lelangue had al 3jaar eerder moeten gebeuren.