Sagan
Volledig scherm
PREMIUM
Sagan © PN

“Jij was Van der Poel en Van Aert bijeen”: onze columnist wuift afscheidnemende Peter Sagan uit

WIELRENNENVrijdag maakte Peter Sagan (33) bekend dat dit seizoen zijn laatste zal zijn op WorldTour-niveau. In 2024 na, een half jaar op lager niveau en na de Spelen van Parijs, waar hij als mountainbiker naartoe wil, is het helemaal over. Onze columnist neemt al een voorschot op het definitieve afscheid “van een uitzonderlijk fenomeen, van een clownesk kampioen met een onuitputtelijk reservoir”. En hoopt stiekem nog op een laatste exploot van de drievoudige wereldkampioen. “Ik gun je nog wel een E3 Saxo of een Gent-Wevelgem. Van ganser harte.”

8 reacties

  • Brandon De Ceuster

    2 maanden geleden
    Lol, alsof Sagan beter is dan Wout. Sprinten kon Sagan ook, maar tijdrijden? Een bergetappe winnen in de Tour? Veldrijden? Van Aert staat toch een pak hoger hoor.
  • jan vangestel

    2 maanden geleden
    hadden die twee eerder gereden zouden boonen en sagan veel minder gewonnen hebben
  • Roger De Win

    2 maanden geleden
    Als je zijn columns niet leest, kan hij niets verpesten André.
  • André Vermaelen

    2 maanden geleden
    Hoezeer wij ook de colummist uitzwaaien, hij blijft het wielrennen verpesten.
  • Severine Degreef

    2 maanden geleden
    Ik hou enorm van zijn stijl. Inderdaad, zoals hieronder gezegd, de interviews waren schitterend. Dat hij maar geniet van zijn "pensioen". Benieuwd wat we nog van hem zullen horen na de koerscarrière.
  1. Lopende renners, meer dan een rage: waarom Wout van Aert intensief ging lopen na Milaan-Sanremo
    PREMIUM
    Wielrennen
    3

    Lopende renners, meer dan een rage: waarom Wout van Aert intensief ging lopen na Mil­aan-Sanremo

    De eerste training van Wout van Aert (28) na zijn nederlaag in Milaan-Sanremo? Een loopsessie van 10 kilometer op zondagochtend. Goed om het hoofd vrij te maken, jazeker, maar het was meer dan zomaar een beetje joggen en uitwaaien - hij liep aan een gemiddelde van 13,2 kilometer per uur. Waarom deed hij dat? Wat zijn de voordelen? Zijn er gevaren? En hoe speelt hij samen met Mathieu van der Poel een rol in de trend dat steeds meer wielrenners loopsessies inlassen?