.
Volledig scherm
. © Photo News

Jérémy Cabot, aangewezen als veroorzaker van massale crash: “Stop met het verspreiden van deze compleet foute interpretaties”

WielrennenJérémy Cabot was zondag de gebeten hond na afloop van de 108ste editie van Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman van TotalEnergies werd immers door heel wat collega’s verweten de oorzaak te zijn van de massale valpartij in een afdaling, op zowat 60 kilometer van de streep. “Ik heb geen onverantwoorde risico’s genomen.”

8 reacties

 • Bertrand Vandemeulebroucke

  4 maanden geleden
  Het is niet omdat hij als eerste gevallen is dat hij ook de oorzaak is van valpartij. Ge zag op de beelden dat er renners van Bora plots uitwijken naar rechts en als ge daar dan met voorwiel naast zit hebt ge keuzes, ofwel de graskant inrijden of vallen, Het verwondert mij als ge dat ziet dat er nog niet meer gevallen wordt, sommigen slalommen van ene kant naar de andere kant of zitten steeds maar achterom te kijken.
 • Van Eersel Guy

  4 maanden geleden
  Ze moesten allen renners de rit alleen laten rijden en dan weten we tegen oktober wie er het snelste is
 • monique bolen

  4 maanden geleden
  Guy de politie heeft daar niets van doen, dit word opgenomen als een incident de parcours na de wedstrijd.
 • marc van de poel

  4 maanden geleden
  Alle respect, Marcus Camps, maar hetgeen U zegt of voorstelt is in de praktijk niet realiseerbaar. 99,5% van de renners kunnen perfect in peloton rijden. Als elke renner een meter langs elke kant zou moeten aanhouden, dan reden er pelotons van anderhalve kilometer lengte rond. Ongevallen zijn hoe dan ook steeds mogelijk, net zoals met de wagen op een drukke autoweg.
 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Een meter links en een rechts aanhouden als neutrale zone. Boetes uitdelen als je daar op rijdt of wanneer je de weg blokkeert. Dat lijkt me een hele stap vooruit. Als er dan iets gebeurt kan je nog uitwijken. Nu is het gewoon absurd. Een peloton dat de volle breedte van de weg gebruikt bij een afdaling, dat komt nooit goed. Levensgevaarlijk.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Nederlands criterium laat Tourwinnaar Vingegaard invliegen en strikt Van Aert voor afscheid Dumoulin, maar die haakt ziek af
  Wielrennen
  3

  Nederlands criterium laat Tourwin­naar Vingegaard invliegen en strikt Van Aert voor afscheid Dumoulin, maar die haakt ziek af

  Van een domper gesproken. Tom Dumoulin moet ziek afzeggen voor de Profronde van Etten-Leur. Het had zijn laatste wedstrijd op Nederlandse bodem moeten zijn, gevolgd door een afscheidsfeestje. Het criterium haalde alles uit de kast gehaald om Tourwinnaar Jonas Vingegaard te overtuigen. Dat lukte, de Deen komt overgevlogen met een privéjet. Ook Wout van Aert tekent present. Zij het dan alleen voor de wedstrijd.
 1. Nog één dag om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Vuelta en win talloze prijzen
  Gouden Vuelta
  24

  Nog één dag om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Vuelta en win talloze prijzen

  Morgen gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlandse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.