BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Jasper Philipsen teleurgesteld na sprintnederlaag tegen Cavendish: “Dit had ik niet gedacht”

WielrennenDat hij in de sprint door Mark Cavendish zou worden geklopt, dat had Jasper Philipsen niet meer gedacht. De teleurstelling over zijn tweede plaats in de tweede rit van de Ronde van Turkije was groot. Maar aan de andere kant: een podiumfoto met Mark Cavendish en André Greipel, de twee meest succesvolle sprinters in het WorldTour-peloton, dat vindt Philipsen ook niet mis.

3 reacties

 • Xavier De Cock

  1 maand geleden
  Je gaat Cavendish toch niet vergelijken met Merckx, Van Looy en De Vlaeminck. Dat waren echte coureurs. Cav kan alleen maar 100 meter sprinten na een ganse koers in het wiel te hebben gezeten en het minste dat het omhoog gaat, wordt hij gelost
 • Jean-Pierre Van der Cruyssen

  1 maand geleden
  Gino, vroeger koerste er 60-70 man waarvan er 10 konden winnen, nu 150-180 waarvan bijna de helft winstkans heeft.
 • Gino De Jaeger

  1 maand geleden
  147 overwinningen voor Cav is mooi, maar komt nog niet in de buurt van de 525 van Merckx, de 494 van Van Looy en de 259 van de Vlaeminck.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Geen Dauphiné, geen Ronde van Zwitserland voor Van Aert na appendixoperatie: “Hij moet vooral zichzelf niet willen voorbij lopen”
  Wielrennen
  7

  Geen Dauphiné, geen Ronde van Zwitser­land voor Van Aert na appen­dixope­ra­tie: “Hij moet vooral zichzelf niet willen voorbij lopen”

  Wout van Aert zal op 30 mei niet deelnemen aan het Critérium du Dauphiné (30 mei - 6 juni). De renner en zijn ploeg gaan er nu van uit dat Van Aert, die op vrijdagavond 7 mei een appendixoperatie onderging, onvoldoende zal zijn hersteld. Dat Van Aert één week later zou starten in de Ronde van Zwitserland (6-13 juni), is evenmin een optie. Van Aert maakt zijn rentree in de competitie op 16 juni. Dan neemt hij deel aan het Belgisch kampioenschap tijdrijden. Op 20 juni start hij in het BK op de weg en één week later begint hij dan aan de Tour de France.
 1. Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend
  Play

  Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend

 2. De indrukwekkende krachtsexplosie van Bernal en het goeie eindschot van Evenepoel: bekijk hier de sleutelmomenten van de 9e rit
  Play
  Giro

  De indrukwek­ken­de krachtsex­plo­sie van Bernal en het goeie eindschot van Evenepoel: bekijk hier de sleutelmo­men­ten van de 9e rit

  16 mei