Jan Vertonghen verdedigt Mathieu van der Poel op Twitter.
Volledig scherm
Jan Vertonghen verdedigt Mathieu van der Poel op Twitter. © Photo News

Jan Vertonghen en Oumi hebben begrip voor acties Mathieu van der Poel: “Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren”

WielrennenDe koersactualiteit is ondanks de interlandbreak ook Jan Vertonghen niet ontgaan. De Anderlecht-verdediger sprak in een tweet zijn begrip uit voor de reactie van Mathieu van der Poel na diens ruzie zondagochtend in het teamhotel van de Nederlanders met twee tieners. Oumi Rayane, de verloofde van Remco Evenepoel, wenste Van der Poel en zijn vriendin Roxanne veel moed. Ook Sven Nys komt met een steunbetuiging.

19 reacties

 • John Moyaert

  4 maanden geleden
  Begrijp niet waarom Sven Nys zijn reactie een fout noemt, vond het net goed dat hij de biergooier ging confronteren ..
 • Argus Vercauteren

  4 maanden geleden
  Er is sprake van onweerstaanbare drang. Een tekort aan slaap kan zorgen voor een gebrek aan zelfbeheersing. Van der Poel had al een aantal keer gevraagd om hem met rust te laten en dan nog blijven deze pestkoppen schaamteloos verder doen. Sommigen lijken ook te vergeten dat het tieners zijn en geen kleine kinderen. Pesten is een vorm van agressie maar wordt nog al te vaak goedgepraat. Daders worden behandeld als slachtoffers en de slachtoffers worden scheef bekeken (gebrek aan verdraagzaamheid).
 • Lucas Balieu.

  4 maanden geleden
  gerard niville, niet te hard van stapel lopen. Het feit dat van der Poel op een andere verdieping sliep kan ook te maken hebben met zijn verkoudheid. Dat is ook 1 van de symptomen van Corona, bij de Nederlandse dames is Demi Vollering niet kunnen starten wegens Corona. De Nederlandse ploegleiding is daardoor misschien extra voorzichtig met Mathieu van der Poel, dat het voor hem zo desastreus zou verlopen had niemand verwacht.
 • Kim Jaspers

  4 maanden geleden
  Wie fouten maakt moet op de blaren zitten.. dat is het leven nu éénmaal.
 • Peeters Francis

  4 maanden geleden
  Gedane zaken nemen geen keer. MVDP heeft zijn fout openlijk toegegeven op VTM en dat op zich laat zien dat hij een grote mijnheer is.
 1. “Onaanvaardbaar”: Evenepoel knalt na verwarring bijna tegen overstekende vrouw aan en gaat verhaal halen bij jury
  Play
  Ronde van San Juan
  20

  “Onaan­vaard­baar”: Evenepoel knalt na verwarring bijna tegen oversteken­de vrouw aan en gaat verhaal halen bij jury

  Pfoeh. Daar moest hij even van bekomen. Perfecte kopbeurt, deed Remco Evenepoel in de finale van de openingsrit van de Ronde van San Juan. Maar net op het moment dat hij Yves Lampaert wilde ‘afzetten’: verwarring troef. Links? Rechts? “Het was onduidelijk. Bijna reed ik op volle snelheid tegen een overstekende vrouw aan.” Niet Jakobsen won, wel Bennett.
 2. Op naar aparte categorie voor transgenders na heisa rond Amerikaanse renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”
  PREMIUM
  Veldrijden
  21

  Op naar aparte categorie voor transgen­ders na heisa rond Amerikaan­se renster? UCI erkent dat het een heikel thema is: “De regels zijn niet perfect”

  Tien dagen geleden stond Austin Killips nog op het podium van de cross van Zonnebeke, maar de transgender ‘voldoet’ niet aan de selectiecriteria van de Amerikaanse bond en start zaterdag niet op het WK. De UCI denkt na om in de toekomst een aparte categorie voor transgenders in te voeren om inclusie te bevorderen en competitievervalsing te vermijden.