Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jan Bakelants na zijn doodsmak: "Ik durf nog niet zeggen of de schuld bij de organisatie lag. Maar waarom rijden wij nog altijd met truien uit 1905?"

WielrennenMet een doodsmak in de Ronde van Lombardije, waarvan de foto's nog op het netvlies van elke sportliefhebber gebrand staan, eindigde het seizoen van Jan Bakelants. Zijn revalidatie was het laatste waar hij toen aan dacht, de 31-jarige Kempenaar van AG2R was al blij dat hij nog leefde. Dat hij zijn tenen nog kon bewegen. Nu, bijna drie maanden later, klautert Bakelants weer recht. In maart hoopt hij te kunnen hervatten, in de Ronde van Catalonië, zegt hij in een interview aan De Morgen.

25 reacties

 • Danny Damiaens

  4 jaar geleden
  Waarom zouden renners of voetballers of andere bekende sporters een voorbeeldfunctie hebben?Ik zie niet in waarom?Zij moeten aan niemand uitleg geven wat zij in hun leven doen zoals wij behalve personen die betaald worden door ons belastinggeld.Hij heeft volkomen gelijk.
 • Jurgen Van Den Bergh

  4 jaar geleden
  Die truitjes van 1905 zoals hij aanhaalt. Daarin heeft hij een punt. Ik vraag me al jaren af waarom er in die wielertenues geen dun laagje kevlar verwerkt kan worden. Ze zullen daardoor niet beschermd worden tegen breuken, maar toch al op z'n minst tegen die vreselijke open schaafwonden.
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Skiën doen ze niet langs de afgrond, dus een dubbel net waar gaan ze dat zetten bij wielrennen? In de autosport hebben ze kussen die makkelijk plaatsbaar zijn, en stoppen een auto. Dus voor fietsers kan het niet zo moeilijk zijn om een 'bandenmuur' te bouwen. Beschermende kleding, extra gewicht en minder ademend.
 • Etienne Derycker

  4 jaar geleden
  Wat een reacties hieronder, pfff. Moest het een hoger geplaatste uit één of andere sport geweest zijn, dan werd er wel op zijn uitlatingen positief gereageerd. Maar ja, Jan is niet die 'groten' en volgens velen maar een meeloper dus waarom daar naar toe luisteren.
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Het was al een probleem om een helm aan te doen. Secundo Wie gaat in de fout? De organisatie of de renner die met ongepast snelheid een ravijn inrijdt? Renners hebben een voorbeeldfunctie naar de kinderen die ook deze sport beoefenen. De uitzonderlijke verkeerscode wordt door 'liefhebbers' als waar aangenomen waardoor zij ook zonder omzien een straat oversteken ook al hebben ze geen voorrang want ze zagen op TV hun held dit ook doen.