Volledig scherm
© AP

Jakobsen is volgens koersdokter buiten levensgevaar, maar renner wordt nog minstens tot morgen in kunstmatig coma gehouden

WielrennenFabio Jakobsen (23) blijft nog minstens tot morgenochtend in een kunstmatig coma. De Nederlandse renner werd vannacht vijf uur geopereerd aan zijn gezicht na zijn zware crash in de Ronde van Polen. Intussen raakte bekend dat ook ‘dader’ Dylan Groenewegen zijn sleutelbeen brak. 

98 reacties

 • WILFRIED DESLYPERE

  6 maanden geleden
  Typisch, het zelfde zoals bij moordenaars, eerst moorden en dan spijt hebben om er van af te komen met een kleine straf.
 • xavier lemeire

  6 maanden geleden
  Ik ben daar ook zeker mee eens ze moeten zeker levens lang schorsen en zelfs berechten voor doodslag. . Maar verder moeten zeker ook de organisatie van de ronde van Polen aanpakken met namen de UCI. Want daar is ook niet als in orde. Het is wel al de zoveelstehands blunder in de ronde van Polen en leren doen daar ook niet uit. Hard Leers toch. Dus sancties voor de organisatie van de ronde van Polen ook. Ik denk daar de UCI eens van werk moet maken. En een top moet in plannen via zoom.
 • THIERRY DENECKERE

  6 maanden geleden
  Levenslang schorsen en hopelijk nemen de ploegleiders van jumbo hun verantwoordelijkheid en zetten hem aan de deur en zwaar beboeten ook ! Die is geen renner waardig !!!
 • Luc Brouckaert

  6 maanden geleden
  Groenewegen moet de eer aan zichzelf houden en zijn fiets aan de haak hangen. Zijn imago is onherstelbaar beschadigd.
 • Benny Adriaens

  6 maanden geleden
  Te laat om aan hem te denken hopelijk levenslang geschorst en celstraf in Polen zo een uitschot moet deze mooie sport niet kapot maken
 1. KOERS KORT. Roglic niet mee op trainingskamp met Jumbo-Visma - Wellens krijgt kans als ploegleider - Ronde van Algarve uitgesteld
  Wielrennen

  KOERS KORT. Roglic niet mee op trainings­kamp met Jum­bo-Vis­ma - Wellens krijgt kans als ploeglei­der - Ronde van Algarve uitgesteld

  We zullen nog wat langer moeten wachten vooraleer we de opvolger van Remco Evenepoel als winnaar van de Ronde van Algarve kennen. Onze landgenoot won de Portugese rittenkoers vorig seizoen. De editie van dit jaar wordt door de coronapandemie uitgesteld. Normaal is de Ronde van Algarve de uitgelezen voorbereidingskoers op de klassiekers, maar de wedstrijd valt nu weg op de kalender. Portugal is één van de zwaarst getroffen landen op dit moment in de strijd tegen het coronavirus. Er wordt bekeken of de Ronde van Algarve in mei kan plaatsvinden.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari
 2. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"