AP
Volledig scherm
© AP

Jakobsen is volgens koersdokter buiten levensgevaar, maar renner wordt nog minstens tot morgen in kunstmatig coma gehouden

WielrennenFabio Jakobsen (23) blijft nog minstens tot morgenochtend in een kunstmatig coma. De Nederlandse renner werd vannacht vijf uur geopereerd aan zijn gezicht na zijn zware crash in de Ronde van Polen. Intussen raakte bekend dat ook ‘dader’ Dylan Groenewegen zijn sleutelbeen brak. 

98 reacties

 • WILFRIED DESLYPERE

  1 jaar geleden
  Typisch, het zelfde zoals bij moordenaars, eerst moorden en dan spijt hebben om er van af te komen met een kleine straf.
 • Xavier Lemeire

  1 jaar geleden
  Ik ben daar ook zeker mee eens ze moeten zeker levens lang schorsen en zelfs berechten voor doodslag. . Maar verder moeten zeker ook de organisatie van de ronde van Polen aanpakken met namen de UCI. Want daar is ook niet als in orde. Het is wel al de zoveelstehands blunder in de ronde van Polen en leren doen daar ook niet uit. Hard Leers toch. Dus sancties voor de organisatie van de ronde van Polen ook. Ik denk daar de UCI eens van werk moet maken. En een top moet in plannen via zoom.
 • Thierry Deneckere

  1 jaar geleden
  Levenslang schorsen en hopelijk nemen de ploegleiders van jumbo hun verantwoordelijkheid en zetten hem aan de deur en zwaar beboeten ook ! Die is geen renner waardig !!!
 • Luc Brouckaert

  1 jaar geleden
  Groenewegen moet de eer aan zichzelf houden en zijn fiets aan de haak hangen. Zijn imago is onherstelbaar beschadigd.
 • Benny Adriaens

  1 jaar geleden
  Te laat om aan hem te denken hopelijk levenslang geschorst en celstraf in Polen zo een uitschot moet deze mooie sport niet kapot maken