Volledig scherm
© AFP

Italiaans kampioen Formolo wint in Dauphiné na knappe solo, Roglic steviger in het geel, Benoot geeft op

WielrennenDavide Formolo (27) heeft de derde rit in de Dauphiné gewonnen. De Italiaanse kampioen van UAE-Team Emirates bracht een solo vanop de Col de Madeleine tot een goed einde. Op de slotklim naar Saint-Martin-de-Belleville werd gele trui Roglic (30) niet aangevallen. De Sloveen regelde eenvoudig de sprint voor de tweede plaats en zit nog wat vaster in het geel.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”