Thibau Nys wordt dit najaar stagiair bij Trek-Segafredo, vanaf 2023 wordt hij er prof op de weg. Veldrijden blijft hij doen onder de vlag van Trek-Baloise Lions.
Volledig scherm
PREMIUM
Thibau Nys wordt dit najaar stagiair bij Trek-Segafredo, vanaf 2023 wordt hij er prof op de weg. Veldrijden blijft hij doen onder de vlag van Trek-Baloise Lions. © Photo News

INTERVIEW. Thibau Nys, vanaf 2023 prof bij Trek-Segafredo, vierde eerste zeges met sushiboot: “Maar ik wil ook crosser blijven en eindelijk de winter rijden waar ik al twee jaar op wacht”

WielrennenRit- en de eindzege in de Flèche du Sud. Zijn allereerste UCI-overwinningen. En vanaf dit najaar uitkomend op de weg voor Trek-Segafredo. Is zijn profcarrière daarmee definitief gelanceerd? Thibau Nys (19) lacht: “Eigenlijk stelt het niets voor, ik heb die eerste zeges gevierd met een sushiboot. Al kreeg ik ook wel een berichtje van een teammanager van een grote WorldTourploeg. Ik begin trouwens te denken dat, als ik mijn postuur kan houden, ik iets tussen een sprinter en een klimmer ga zijn: een puncher.”

4 reacties

 • Johan Maddens

  3 maanden geleden
  Ondanks zijn 19 lentes heeft hij al een mooi palmares die weinigen al kunnen voorleggen op die leeftijd ..
 • roger goddeeris

  3 maanden geleden
  Gedachten zijn goed maar waarmaken is nog wat anders.
 • Rik Cappelle

  3 maanden geleden
  Die jongen is altijd eerlijk in zijn intervieuw's en absoluut geen windhaan. Mooi zo.
 • Dirk Dierckx

  3 maanden geleden
  Staat te graag in de belangstelling, eerst presteren.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.