Remco Evenepoel en Patrick Lefevere na de zege in Luik-Bastenaken-Luik
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel en Patrick Lefevere na de zege in Luik-Bastenaken-Luik © BELGA

INTERVIEW. Patrick Lefevere zal ook komende jaren niet op een goudmijn leven, maar: “Goeie Vuelta van Evenepoel kan dingen in beweging brengen”

Wielrennen“Jah, gif mo goaze!” Boven een bord zeetong met salade en verse frietjes buigt Patrick Lefevere (67) zich samen met ons over de toekomst van zijn team. Waarin een rol weggelegd is voor Tim Merlier, maar niet voor Mark Cavendish: “Hij had er vrede mee dat Fabio de Tour zou rijden, maar ook daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar.” En een week voor de start van de Vuelta gaat het uiteraard ook uitvoerig over Remco Evenepoel. “Als hij ambitie toont, is hij een ‘dikkenek’. Zakt hij erdoor, wordt hij afgemaakt.”

62 reacties

 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Zo oud bollig dat het vierkant draait door de roest, beter op tijd en eer stoppen dan roestend niks meer betekenen, maar breng dat maar eens aan zijn verstand.
 • Roger De Win

  2 maanden geleden
  Pijnacker: een bepaalde pers zag Remco als kandidaat Girowinnaar - Remco zelf of QS hebben dat nooit gezegd.
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Nu al een Europese kampioen en straks ? Ik begrijp niet dat er geen andere sponsoren willen investeren in zijn ploeg . De Belgische voetbalploegen brengen internationaal niets op maar zijn wielerploeg is een internationaal uitgangsbord ! Soudal , proficiat !
 • Sven Tirions

  2 maanden geleden
  Evenerpoel heeft op die enkele jaren al (veel) meer gepresteerd dan 90% van wat er in de rest van het peleton, en 75% van wat er in zen eigen ploeg gepresteerd wordt. Niet iedereen is geboren om kampioen te worden. Laat al die manne nu eens doen waarvoor ze betaald worden: fietsen, en liefst zo intelligent mogelijk.
 • Gert Van laere

  2 maanden geleden
  De gratuite kritiek op Remco (en Wout) is een typisch Belgische jaloezie. Het zijn beiden talentvolle hardwerkende atleten met een prachtig en nog steeds groeiend palmares. Koester ze en geniet van hun prestaties. Voor je het weet is hun carrière voorbij. Ondanks enkele jeugdzonden in intervieuws na verlies, zijn ze een voorbeeld voor de jeugd en vele criticasters.