Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. "Na zijn carrière is het aan mij": Tim Merlier en Cameron Vandenbroucke over het BK, het gat in zijn elleboog, zijn wielertoekomst, het huwelijk en kinderen

BK WIELRENNENZijn voorbereiding liep niet over rozen, maar schrap Tim Merlier daarom niet van de pronostiek voor zondag op het BK wielrennen. Het vuur brandt wel degelijk. Ook bij vriendin Cameron Vandenbroucke overigens, die zich de afgelopen maanden opwierp tot de persoonlijke verpleegster van Merlier na zijn armblessure. “Iso-Betadine, zalf, verband,... Ik weet intussen hoe het moet.” 

5 reacties

 • luc poleyn

  2 maanden geleden
  In om het even welke koers zie je praktisch nooit de mannen van Alpecin, alleen de laatste kilometers. Merlier is sterk genoeg om zijn eigen sprint te rijden, hopelijk met succes.
 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  De enige dag in het jaar dat je kan bewijzen dat je de beste bent .
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Merlier moet zich echt niet inhouden voor Philipsen zondag en al zeker niet de spurt aantrekken. Jasper heeft dat voor hem nog geen enkele keer behoorlijk gedaan zoals het hoort. Op 150 meter aangaan is rijden voor jezelf en niet voor een ander ...
 • Rudy Chalmet

  2 maanden geleden
  Zou een heel mooie Belgische kampioen kunnen zijn , kan heel goed sprinten en is een bescheiden kerel . Veel succes zondag !!
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  Bij Alpecin zitten ze met een probleem want 2 topsprinters en wie wil voor de andere werken?
 1. Burgemeester Dedecker kijkt uit naar het BK in zijn Middelkerke: “Zolang Evenepoel ‘t snot niet krijgt. En Lampaert”
  PREMIUM
  BK Wielrennen

  Burgemees­ter Dedecker kijkt uit naar het BK in zijn Middelker­ke: “Zolang Evenepoel ‘t snot niet krijgt. En Lampaert”

  “Ik ben fan van Lampaert. Die duw tegen Wellens? Da’s deel van het spel, hé. Ze moeten het hier in Middelkerke maar uitvechten.” Jean-Marie Dedecker (70) heeft goesting in het nationaal kampioenschap in zijn kustgemeente. Dit keer wel. Dat was afgelopen winter wel anders, toen het BK veldrijden zonder publiek moest. “Daar is een berg miserie aan voorafgegaan. En toen alles eindelijk in orde was, was daar de ‘Grote Boycot’ van minister Frank Vandenbroucke.” Een domper voor Dedecker, “maar qua publiciteit is een BK echt een koopje.”