Wout van Aert en Richard Plugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert en Richard Plugge. © BELGA

INTERVIEW. Jumbo-Visma-manager Richard Plugge: “Het grote plan is dat Wout de beste renner ter wereld blijft”

WielrennenWout van Aert (26) was in 2020 de beste eendagsrenner ter wereld en dat wil zijn team Jumbo-Visma graag zo houden. Daarvoor zal hij moeten afrekenen met Mathieu van der Poel, zijn eeuwige rivaal. “Mathieu lijkt nu wat de bovenhand te hebben, maar Wout gaat nog beter worden”, zegt ploegmanager Richard Plugge, die met Groenewegen zijn topspurter binnenkort ziet terugkeren. “Tot een gesprek met Jakobsen is het nog niet gekomen.”

18 reacties

 • Guido Brosius

  6 maanden geleden
  Beste sportliefhebbers...hou nu toch eens op met dat belachelijk gedoe van wie de beste is van de 2 ( MVP of WVA). Het zijn allebei toppers. Op dit ogenblik lijkt Mathieu beter maar wat doe je dan met Alaphilippe, Pogacar, Remco, Hirschi, Ganna...er zijn zoveel steengoede renners ! Geniet van deze prachtige sport en wees nu eens blij dat we 2 Vlamingen hebben tussen al die toppers ! Guido Brosius
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Geniet nog eventjes van zijn explosiviteit, stefaan lalonge, en kijk naar zijn eerste ritzege in de Tirreno in een massasprint aan +72 km/u. De eerste spurtbom die ook nog een col op kan en bij de beste tijdrijders van de wereld is.
 • ROGER DEPREZ

  6 maanden geleden
  Hij is niet de slimste maar veruit de compleetste.
 • stefaan lalonge

  6 maanden geleden
  Beide voetjes op grond houden aub. In het coronajaar super maar voor dit jaar is het nog afwachten. Ik heb de indruk dat zijn beulenwerk in de tour zijn explosiviteit aangetast heeft. Gelet op de Strade moeten we vaststellen dat zijn eeuwige rivaal op dit moment een klasse sterker is en in een rechtstreeks duel zie ik hem ook niet dikwijls winnen. Dus op dit moment even bescheiden blijven.
 • Gerard Akkermans

  6 maanden geleden
  Na elk verlies van WvA roepen ze steeds over nieuwe doelen en dat klinkt allemaal beter en groter. Het wk veldrijden was vooraf voor WvA. De realiteit was anders! Telkens wordt WvA over het paard getild. Ook nu weer. Ja, hij zal ook zijn wedstrijden wel winnen. Maar het is niet DE renner die velen hopen dat hij is en of ooit zal worden.