José De Cauwer.
Volledig scherm
PREMIUM
José De Cauwer. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. José De Cauwer kijkt in zijn glazen bol: “De afwezigheid van Van der Poel zal zich laten voelen. Hij bepaalt de koers meer dan Wout van Aert”

WielrennenHet is nogal een winter geweest voor José De Cauwer (72). Van een ladder gevallen, drie ribben gebroken, twee gekneusd. Zeven kilo vermagerd, vijf weken rechtop geslapen en vier weken aan de Tramadol gezeten. “Zo weet ik nu ook wat dat is.” Maar straks is het weer koers. “De afwezigheid van Van der Poel zal zich laten voelen”, voorspelt De Cauwer. “Mathieu bepaalt de koers, meer dan Wout van Aert.”

21 reacties

 • Willy VANHOUTTE

  1 jaar geleden
  Dirk Vandenbossche, waarom zou hij moeten bondgenoot zijn. Vanderpoel is een hollander weet je, en rijd voor een andere ploeg; Twee absolute toppers, die de supporters graag samen bezig zien. De sterkste op die dag wint; Dus uw uitleg over Wevelgeme, leuveneuven is prietpraat.
 • Johan Maddens

  1 jaar geleden
  frank bollen , Van Aert heeft twee schitterende seizoenen achter de rug . De wereldranking liegt er niet om ! Het is dan logisch dat hij einde seizoen in de R V Vlaanderen en P Roubaix iets minder was tegenover frissere renners ! Wie een beter renner is zal wel duidelijker zijn na hun loopbaan !
 • Dirk Van Den Bossche

  1 jaar geleden
  Mathieu een bondgenoot ? In 2020 Gent Wevelgem en 2021 WK Leuven 2 koersen volledig in het wiel van Wout, dus zo een bondgenoot kan je hem niet noemen.
 • patrick isenborghs

  1 jaar geleden
  Mieke Ponet volgens u berekeningen ben blij te horen dat eli de betere crosser is dan VA. Die staat zelfs op nr 1 en reed alle wedstrijden
 • Els Martin

  1 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk een nuchtere, correcte analyse van José!