Asker Jeukendrup is de voedingsexpert van Jumbo-Visma
Volledig scherm
PREMIUM
Asker Jeukendrup is de voedingsexpert van Jumbo-Visma © Belga

INTERVIEW. Deze professor bepaalt wat Wout van Aert eet: “Al die voedingshypes zijn een groot probleem”

Jumbo-Visma rijdt dezer dagen de Tour aan flarden en dat ligt niet alleen aan Wout van Aert, maar ook aan professor Asker Jeukendrup (51), hoofd Voeding bij Jumbo-Visma. ‘De beste voedingsspecialist ter wereld’, volgens ploegleider Merijn Zeeman, bepaalt wat en vooral hoeveel er op het bord van Van Aert en Primoz Roglic komt. “Al die voedingshypes maken me kwaad. Het is mijn ambitie om de onzin uit de voedingswereld te krijgen en ervoor te zorgen dat mensen fatsoenlijk eten.”

1 reactie

 • dirk claeys

  1 jaar geleden
  Enkel door de voeding zo goed rijden ! Er zal veel meer aan de hand zijn! De tijd zal raad geven!
 1. Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenbergcross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistraining zal op korte termijn renderen”
  Veldrijden
  1

  Thibau Nys maakt volgende maandag rentree in Koppenberg­cross bij U23, ook EK-selectie is binnen: “Extra basistrai­ning zal op korte termijn renderen”

  Stiekeme hoop wordt werkelijkheid. Thibau Nys (18) duikt volgende maandag, in de Koppenbergcross, opnieuw het veld in. Nys jr. is hersteld van de sleutelbeenbreuk die hij op 10 oktober opliep in de WB-manche in het Amerikaanse Waterloo. Ook zijn selectie voor het EK U23, één week later in Wijster (Drenthe), is bij deze een feit.