Advocaat Rudi Desmet: "Wout van Aert heeft zijn vergoeding betaald, maar wij klagen bij de UCI aan dat zijn ploeg en manager buiten schot blijven."
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Rudi Desmet: "Wout van Aert heeft zijn vergoeding betaald, maar wij klagen bij de UCI aan dat zijn ploeg en manager buiten schot blijven." © Photo News/HLN

INTERVIEW. “Als de UCI niets doet, is dat een schandaal”: Rudi Desmet, advocaat van Nick Nuyens, zet vraagtekens bij rol van UCI in zaak-Van Aert

WielrennenHet blijft, ruim vijf maanden na de veroordeling van Wout van Aert voor contractbreuk met de ploeg van Nick Nuyens, oorverdovend stil bij de wereldwielerbond UCI in het Zwitserse Aigle. Die zou volgens haar eigen reglementen boetes en schorsingen moeten opleggen aan Wout van Aert, Jumbo-Visma en Jef Van den Bosch. “Waarom doen ze niks?”, zo vragen Nick Nuyens en zijn advocaat Rudi Desmet zich af. Zij voelen zich, na de contractbreuk van Van Aert, benadeeld en zeggen: “Gaat de UCI à la tête du client haar eigen reglementen niet toepassen omdat een renner (Wout van Aert) en een ploeg (Jumbo-Visma) te belangrijk zijn?”

68 reacties

 • Maxime Vanmaercke

  9 maanden geleden
  Contract is contract. Punt.
 • Jean Donny

  9 maanden geleden
  Nuyens zou zich beter in de luwte houden met al die boter op zijn hoofd.
 • Johan Maddens

  9 maanden geleden
  Nuyens moet zijn beloften nakomen waar van Aert herhaaldelijk op aandrong . En uit welke reden wou Nuyens papieren vervalsen bij Niels Albert . De contract breuk was een wijze beslissing voor de aanhang van Van Aert omdat hij zich bij Jumbo onmiddellijk ontplooide tot één van de beste renners ter wereld met zeges in de Strade en Milaan San Remo en de rest !
 • Lucas Vissers

  9 maanden geleden
  Contractbreuk kan niet en daarmee basta ! Het zou schoon zijn, die ploeg geeft € 1000 meer loon dus tekenen maar ! Het zou nogal een soep worden, maar dat is het nu eigenlijk al met dat onder tafel gedoe !
 • patrick de bock

  9 maanden geleden
  Blijkbaar denkt van aert dat een ondertekend contract alleen maar telt als het in zijn voordeel is! Betalen moet en zal hij!
 1. Volgende week gaat de Ronde van Spanje van start: schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  20

  Volgende week gaat de Ronde van Spanje van start: schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Volgende week vrijdag gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.