Biniam Girmay won dit voorjaar Gent-Wevelgem.
Volledig scherm
Biniam Girmay won dit voorjaar Gent-Wevelgem. © ANP / EPA

Intermarché-Wanty-Gobert legt goudhaantje Girmay vast tot eind 2026: “Dit is mijn familie”

WielrennenBiniam Girmay (22) wekte de afgelopen weken veel interesse op van andere ploegen, maar blijft gewoon bij Intermarché-Wanty-Gobert. De Belgische WorldTour-ploeg heeft het contract van het goudhaantje uit Eritrea opengebroken en verlengd tot eind 2026. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn landgenoten blij zijn dat ik mijn toekomst verbind aan het team dat me toeliet Afrikaanse wielergeschiedenis te schrijven", aldus Girmay.

5 reacties

 • Greta Dendas

  11 maanden geleden
  Slim gezien van deze wielergroep ook….geven de kansen aan wielrenners…zij zullen er wel komen
 • Glenn Land

  11 maanden geleden
  Prachtig
 • Patrick Voet

  11 maanden geleden
  Slimme kerel door niet op grof geld te reageren en rustig zen tijd te kunne neme ipv in zo een "grote"ploeg gewoon als nummer zoveel te rijde
 • Danny Debbaut

  11 maanden geleden
  Toch ÉÉN "witte merel" in het wielerpeleton OF hoe een zéér beloftevolle jonge coureur kiest voor een warm nest, waarin hij zich ongetwijfeld goed moet voelen. Boven de glitter EN hopen poen waarmee de multinationals gretig zwaaien Deze jongen heeft wellicht nooit luxe gekend in zijn geboorteland en laat zijn "gevoel" primeren op het verstand. Hiermee zou hij respect moeten afdwingen bij ALLE wielerfanaten !!
 • Didier Hochepied

  11 maanden geleden
  Logisch toch als je zo een goudhaantje in de ploeg hebt.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Ondanks zege hinkt Van Aert toch op twee gedachten: “Vorig jaar legde ik de koers zélf in de plooi, nu moest ik ze ondergaan”
  PREMIUM
  7

  Ondanks zege hinkt Van Aert toch op twee gedachten: “Vorig jaar legde ik de koers zélf in de plooi, nu moest ik ze ondergaan”

  Wout van Aert (28) bezorgde de Vlaamse wielerfans twee hartverzakkingen op één uur tijd. Eerst toen hij een teken van zwakte kende op de Oude Kwaremont: oei, oei. Een tweede keer toen hij naar de zege sprintte in Harelbeke: mooi, mooi. Maar de vraag is: welk moment blijft het meest nazinderen met het oog op volgende week zondag in de Ronde van Vlaanderen?