BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Indrukwekkende Jasper Philipsen snelt naar winst op Champs-Elysées, Wout van Aert sprint niet mee

Tour de FranceJasper Philipsen heeft de slotrit in de Tour de France gewonnen. Onze landgenoot toonde zich duidelijk de snelste in een massasprint op de Champs-Elysées. Wout van Aert mengde zich niet in de debatten en bolde samen met eindwinnaar Jonas Vingegaard over de streep.

15 reacties

 • Ivan Hessels

  4 maanden geleden
  Als Wout niet mee sprint, kan je probleemloos zeggen dat je de beste was, toch. Toch proficiat, hoor.
 • Bart Maris

  4 maanden geleden
  Beste sprinter!! Proficiat! En dikke proficiat aan Wout, Jonas en hun team! Knap staaltje teamwerk, op alle niveaus. En kijk reeds uit naar volgend jaar. Met de samenvatting zie je dat deze tour, met deze 2 (Pogi en Jonas) in deze conditie echt alle kanten uit kon. De hongerklop waarbij Pogi klimmers die hij normaal op die Granon zelf op minuten rijdt (zoals Yates onder andere) moest laten rijden : was echt bepalend. Tussen de 2 was verder nauwelijks tot geen verschil...
 • Lynn Maes

  4 maanden geleden
  Je moet fhilpsen niet opblazen we hebben in andere koersen gezien
 • Nicole De clercq

  4 maanden geleden
  Proficiat Wout met je groene trui en gans je ploeg
 • Jeannine Vervoort

  4 maanden geleden
  Proficiat Jasper Philipsen voor jou mooie overwinning voor de ploeg . En ook proficiat voor de ploeg van jumbo - visma met het behalen van de gele en groene trui
 1. Mathieu van der Poel duikt het veld in: neem jij de viervoudige wereldkampioen op in jouw Gouden Cross-ploeg?
  Gouden Cross
  1

  Mathieu van der Poel duikt het veld in: neem jij de viervoudi­ge wereldkam­pi­oen op in jouw Gouden Cross-ploeg?

  Zondag maakt Mathieu van der Poel zijn langverwachte rentree in het veld. De viervoudige wereldkampioen komt aan de start van de Wereldbekermanche in Hulst. Samen met Wout van Aert - op wie we nog een week moeten wachten - is Van der Poel de duurste renner in de Gouden Cross, maar hij is een garantie op veel punten. Neem jij onze noorderbuur op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden Cross-ploeg? Of neem je een risico en laat je Van der Poel links liggen?
 1. Wereldkampioen Remco Evenepoel bereidt in Calpe het nieuwe seizoen voor
  Play
  Wielrennen
  11

  Wereldkam­pi­oen Remco Evenepoel bereidt in Calpe het nieuwe seizoen voor

  ‘t Is nog maar half november en de eerste wegkoersen liggen nog een eindje van ons, maar Remco Evenepoel is al begonnen aan z'n voorbereiding op 2023 - zijn eerste seizoen in de regenboogtrui. De wereldkampioen vertoeft momenteel in Calpe, waar hij sinds dit najaar over een eigen stulpje beschikt. Op het Instagramverhaal van zijn goede vriend Siebe Roesems zien we Evenepoel bij schemeravond richting de bekende rots van Calpe rijden. Echt zwaar trainen is het nog niet, eerder kilometers malen met af en toe een tussenstop voor een kopje koffie. Waar Evenepoel over enkele maanden voor het eerst een rugnummer opspeldt is nog niet geweten.