Iljo Keisse en Mark Cavendish tijdens de zesdaagse van 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Iljo Keisse en Mark Cavendish tijdens de zesdaagse van 2019. © Photo News

Iljo Keisse maakt zich op voor Zesdaagse van Gent: “Heb me voorgenomen niet meer te briesen tegen Mark Cavendish”

Zesdaagse GentIljo Keisse (38) begint volgende dinsdag aan zijn voorlaatste Gentse Zesdaagse. Volgend jaar neemt hij, ook in Gent, afscheid van de koers. Snel en explosief vindt hij zichzelf niet meer. “Het is de leeftijd.” En als zijn ploegmaat Mark Cavendish na zijn vakantie in Abu Dhabi ook een beetje uit vorm is, dan zal Keisse daar ook kunnen mee leven. “Ik heb me voorgenomen om niet meer tegen hem te briesen.”

1 reactie

 • Henri MERTENS

  2 maanden geleden
  7000 toeschouwers per dag in de 6daagse 500.000 in Gent tijdens de lichtshows In Gent words Alles klaargezet voor een Ganddemie
 1. Mauri Vansevenant ontkent vermeende ruzie met ploegmaat Evenepoel: “Er is helemaal níks gebeurd”
  Wielrennen
  10

  Mauri Vanseve­nant ontkent vermeende ruzie met ploegmaat Evenepoel: “Er is helemaal níks gebeurd”

  Quick.Step - Alpha Vinyl bereidt zich in het Spaanse Calpe voor op het komende wielerseizoen. Ook de programma’s van de renners werden bekendgemaakt, zo ook dat van Mauri Vansevenant (22). “Ik ga beter proberen doen dan vorig jaar, al gaat dat niet makkelijk zijn”, klonk het, waarna hij terugkwam op de vermeende ruzie die hij en Remco Evenepoel hadden op de Olympische Spelen in Tokio.
 2. Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”
  PREMIUM
  BK veldrijden
  25

  Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”

  Met overwinning nummer negen dit seizoen werd Wout van Aert (27) voor de vijfde keer Belgisch veldritkampioen. En nu alle focus naar de weg, om eindelijk die topklassieker in het Vlaamse voorjaar te winnen. “De passie die Van Aert ooit had voor de cross heeft plaats gemaakt voor een zakelijke benadering”, ziet onze chef wielrennen. “Andere belangen gaan nu voor. Een wereldtitel veldrijden is daar niet meer bij.”
 3. Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoende rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”
  Play
  Veldrijden
  8

  Thibau Nys ontvangt trofee van Jongere van het Jaar na deugddoen­de rentree: “Deze krijgt een mooi plaatsje naast die van vorig jaar”

  Thibau Nys heeft na de Flandriencross van Hamme zijn officiële Kristallen Fiets-exemplaar als beste Jongere van het Jaar in ontvangst mogen nemen. “Een tweede wiel om erbij te zetten, ik ben heel tevreden”, klinkt het bij Nys, die de trofee een tweede jaar op rij won. Volgende week verdedigt hij mee de Belgische eer op het WK veldrijden in Fayetteville.