.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News/Instagram

Ilan Van Wilder doet oproep na zware crash en kaakbeenbreuk in Luik: “Stop met dat haantjesgedrag. Het brengt levens in gevaar”

WielrennenVier dagen na zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, waarbij hij zijn kaakbeen brak, is Ilan Van Wilder (21) nog steeds zwaar onder de indruk. Haantjesgedrag lag aan de basis, legt hij uit. “Daar word ik echt heel heel kwaad van.”

6 reacties

 • Henk Juwet

  2 maanden geleden
  Ja en hoeveel ploegmaat zijn er voor jou en Alaphilippe gestopt een overwinning is precies belangrijker dan een mensenleven schandalig noem ik dat altijd maar ik ik ik
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Hoog tijd dat man en paard worden genoemd bij een valpartij. Iedere valpartij heeft een schuldige en dient te worden geschorst. De uitspraak 'het is koers ...' is niet meer gegrond als zware kwetsuren gekoppeld worden aan roekeloos rijgedrag. Die omerta aanvoelende zwijgzaamheid moet stoppen. Organisatorisch moet je ook iets kunnen doen. Het verplicht rijden op de rechterhelft van de baan zoals bij de jeugd lijkt bij de profs onbespreekbaar. Het zou zeer mooi zijn voor de waterdragers...
 • marc lenaerts

  2 maanden geleden
  Er is te weinig respect onder elkaar bij de renners en vooral achter de renners het zijn zij die beslissen en de boel ophitsen dus verwijder die oortjes en koers zoals vroeger zonder dan is da robot gedoe misschien wat minder
 • Maxime Vanmaercke

  2 maanden geleden
  Dan moet er geen koers meer. Stop met op het voetpad te rijden, vluchtheuvel te bespringen en supporters in gevaar te brengen. Strengere regels dringen zich op tot uitsluiting.
 • nick verheyen

  2 maanden geleden
  Je doet anders toch wel mooi mee in dat circus, je kiest er zelf voor om coureur te worden en de risico's tijdens de wedstrijd die er zijn daar kies je zelf voor in hoever je erin meegaat, het verschil tussen meedoen voor winst of niet
 1. Gele Wout van Aert gooit leeuwtje naar zoontje Georges: "Ik dacht dat ik ging winnen, maar deze trui maakt dat goed”
  Play
  Tour de France
  22

  Gele Wout van Aert gooit leeuwtje naar zoontje Georges: "Ik dacht dat ik ging winnen, maar deze trui maakt dat goed”

  Het slechte nieuws: Yves Lampaert is zijn gele trui kwijt. Het goede nieuws: Wout van Aert, een andere Belg, is de nieuwe geletruidrager in de Tour. De Belgen hebben hun start in de Tour de France niet gemist. Wout van Aert was zaterdag voor de tweede keer in twee dagen tweede, maar dat vindt hij niet erg meer. Het gele leeuwtje was voor zoon Georges. Van Aert: “Ik kijk ernaar uit om het geel de komende dagen te tonen.”
 2. Hittebestendige shirts bij ‘amper’ 20 graden: waarom kiest Ineos-Grenadiers straks op de kasseien weer voor de grafeentechnologie van Bioracer?
  PREMIUM
  Tour de France

  Hittebe­sten­di­ge shirts bij ‘amper’ 20 graden: waarom kiest Ineos-Grenadiers straks op de kasseien weer voor de grafeen­tech­no­lo­gie van Bioracer?

  De Tour de France trekt over kasseien. Wie kasseien zegt, die denkt Parijs-Roubaix. Met Dylan van Baarle rijdt ook de winnaar van de jongste editie van de Helleklasieker mee. Zijn ‘geheim wapen’ halverwege april? Geen Scope Atmoz om de bandendruk mee aan te passen, wel een hittebestendig pak van het Belgische fietsenkledingbedrijf Bioracer. U ontdekt er alles over in deze nieuwe aflevering van onze reeks ‘Marginal Gain’.