Het podium van de Amerikaanse kampioenschappen veldrijden, waar Arensman net naast viel. Austin Killips (3de) is transgender. / Hannah Arensman, die haar wielercarrière stopzet.
Volledig scherm
Het podium van de Amerikaanse kampioenschappen veldrijden, waar Arensman net naast viel. Austin Killips (3de) is transgender. / Hannah Arensman, die haar wielercarrière stopzet. © rv / rv

“Ik voel me boos, teleurgesteld en vernederd”: Amerikaanse veldrijdster kondigt einde carrière aan nadat ze geklopt wordt door transgender

De Amerikaanse Hannah Arensman (25) stopt met veldrijden. Een naam die u wellicht weinig zegt, maar de reden van haar pensioen is best bijzonder. Arensman kapt ermee omdat ze het voortdurend moet opnemen tegen - en al geklopt werd door - transgender rensters.

119 reacties

 • Bruno Geldhof

  2 weken geleden
  Is dit niet een beetje hetzelfde probleem als de paralympics waar sommigen ook een handicap van twee keer niks hebben die geen impact heeft op hun prestaties. Sporters die anders helemaal niet tot de top zouden behoren. Allemaal goed en wel over inclusie en zo, maar het wordt tricky als er veel geld mee gemoeid is. Subiet laten mensen zich nog ombouwen voor het geld. Aan de andere kant kan je ook de filosofische vraag stellen waarom iemand met sport veel geld moet verdienen. Brood en spelen.
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Transgenders mogen sporten zoveel ze willen , maar niet in competitie, dit is vervalsing. Stel je kan als man net niet mee met de top , je wordt transgender en ga dan de top in het vrouwenwielrennen kloppen dat zou toch al te zot zijn.
 • LUDWIN DE LATHOUWER

  2 maanden geleden
  Iets veranderen wat door de natuur is geschapen zal voor een rimpeleffect zorgen. Hoe je het nu draait of keert. Maar zoals altijd zullen ze hier wel een woke oplossing voor vinden die nog gekker is dan alle vorige samen. Kortom, we zijn een weg ingeslagen waar we het einde nog lang niet van zien. Beste oplossing, unisex competities. Als vrouwen dan toch het sterkere geslacht zijn zullen ze hier niets op tegen hebben. En dan zijn we ook die discussie kwijt dat ze minder betaald krijgen.
 • Willy Scholaart

  2 maanden geleden
  Waar blijven de transgender vrouwen in het mannenwielrennen?
 • Dean Laerte

  2 maanden geleden
  Er moet gelijkheid zijn, maar een man en een vrouw zijn nog steeds verschillend. Een transvrouw heeft nog steeds de fysieke eigenschappen van een man. Wat ook word beweerd..