Cameron Vandenbroucke en Tim Merlier.
Volledig scherm
Cameron Vandenbroucke en Tim Merlier. © BELGA/INSTAGRAM

“Ik heb dat toch een beetje licht opgenomen”: Tim Merlier neemt al meteen voor drie weken afscheid van pas geboren zoon Jules

WielrennenZijn papa is coureur. Zijn mama is de dochter van Frank Vandenbroucke, de veel te vroeg gestorven renner die ook een beetje god was, of het scheelde niet veel. Of de kleine Jules Merlier, zoontje van Tim Merlier en Cameron Vandenbroucke, genetisch is voorbestemd zal de toekomst uitwijzen. Zeker is: twee verrukte ouders zullen het lastig hebben wanneer papa Tim volgende week naar de Ronde van Oman vertrekt.

29 reacties

 • Jeannine Vervoort

  2 maanden geleden
  Proficiat met jou mooie baby Hij heeft al echte rennersbeentjes🍼🥂
 • Desmet Carine

  2 maanden geleden
  Proficiat met Jules :)
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Prachtig koppel en sprekend haar vader..
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Proficiat.
 • Stephan Priem

  2 maanden geleden
  Hopelijk heeft hij de genen van beide 😉.
 1. Waarom Wout van Aert en Lotte Kopecky tegenwoordig... bakpoeder eten
  PREMIUM
  4

  Waarom Wout van Aert en Lotte Kopecky tegenwoor­dig... bakpoeder eten

  Wout van Aert eet het, net als zijn succesvolle ploegmaats bij Jumbo-Visma. Lotte Kopecky was ook een proefkonijn, net als haar ploegmaats bij het al even indrukwekkende vrouwenteam van SD-Worx. Bakpoeder is het nieuwe goud - en niet alleen om je tanden te witten, de broccoli mooi groen te houden na het koken en een penetrante zweetgeur uit je kleren te wassen. “Je kan de turbo langer aanzetten zonder dat de motor ontploft.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”
  PREMIUM
  6

  Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgeno­ten, jeugdriva­len en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

  Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn om een dutje te doen.”