Wout van Aert in het groen
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert in het groen © AFP

“Ik ga vol voor de groene trui”: Wout van Aert heeft zijn plan voor de Tour van 2022 klaar

Tour de FranceWout van Aert (27) mikt in de Tour 2022 vol op de groene trui. Dat zegt hij in een exclusief dubbelinterview met Dirk De Wolf voor de Kristallen Fiets 2021, dat u woensdag integraal te lezen krijgt in deze krant. De Wolf: “Dat groen wordt een makkie voor jou, Wout.” Van Aert: “Makkie? Nou ja…”

22 reacties

 • julien boonen

  1 maand geleden
  Ik denk dat het kan ,als de rest niet alleen u wiel gaat in het oog houden dat hebben we in het verleden nog gezien .Succes Wout, topper.
 • Antoine Van De Velde

  2 maanden geleden
  Het geduld van papier is enorm, om zo maar alles te laten neer pennen zonder tegenstribbelen wanneer het kant nog wal raakt.
 • Marika Peeters

  2 maanden geleden
  Wauw , wat een enorm ego moet je hebben om jezelf uberhaupt op het hoogste niveau te zetten bij je 4de deelname in de TDF , die ook nodig is om de groene trui te bemachtigen tot in Parijs ? Moet blijkbaar frustrerend zijn voor Wout dat Roglic en Vingegaard de kopmannen zullen zijn die voor het geel kunnen strijden , en waarvoor hij in 1ste plaats , de luxe knecht voor is . Om daarbovenop , zichzelf in staat te achten om ook voor de groene trui te rijden ? net zoals bij de OS, het WK of PR hé ?
 • Antoine Van De Velde

  2 maanden geleden
  Wout al twee keer winnaar van groen in Dauphiné en één keer in Tirreno. Mag het een beetje ambitie uitspreken richting Tour waar hij al 7 ritten gewonnen heeft ??
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Hij heeft gemakkelijk praten, hopelijk laten de goede renners dat niet gebeuren. Hij wilt gemakkelijk rijk worden op de rug van anderen.
 1. Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”
  PREMIUM
  BK veldrijden
  25

  Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert de lat weer een beetje hoger legt: “De Ronde of Roubaix, het moet dit voorjaar toch echt een keer gaan gebeuren”

  Met overwinning nummer negen dit seizoen werd Wout van Aert (27) voor de vijfde keer Belgisch veldritkampioen. En nu alle focus naar de weg, om eindelijk die topklassieker in het Vlaamse voorjaar te winnen. “De passie die Van Aert ooit had voor de cross heeft plaats gemaakt voor een zakelijke benadering”, ziet onze chef wielrennen. “Andere belangen gaan nu voor. Een wereldtitel veldrijden is daar niet meer bij.”