Wout van Aert in het groen
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert in het groen © AFP

“Ik ga vol voor de groene trui”: Wout van Aert heeft zijn plan voor de Tour van 2022 klaar

Tour de FranceWout van Aert (27) mikt in de Tour 2022 vol op de groene trui. Dat zegt hij in een exclusief dubbelinterview met Dirk De Wolf voor de Kristallen Fiets 2021, dat u woensdag integraal te lezen krijgt in deze krant. De Wolf: “Dat groen wordt een makkie voor jou, Wout.” Van Aert: “Makkie? Nou ja…”

22 reacties

 • julien boonen

  1 jaar geleden
  Ik denk dat het kan ,als de rest niet alleen u wiel gaat in het oog houden dat hebben we in het verleden nog gezien .Succes Wout, topper.
 • Antoine Van De Velde

  1 jaar geleden
  Het geduld van papier is enorm, om zo maar alles te laten neer pennen zonder tegenstribbelen wanneer het kant nog wal raakt.
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  Wauw , wat een enorm ego moet je hebben om jezelf uberhaupt op het hoogste niveau te zetten bij je 4de deelname in de TDF , die ook nodig is om de groene trui te bemachtigen tot in Parijs ? Moet blijkbaar frustrerend zijn voor Wout dat Roglic en Vingegaard de kopmannen zullen zijn die voor het geel kunnen strijden , en waarvoor hij in 1ste plaats , de luxe knecht voor is . Om daarbovenop , zichzelf in staat te achten om ook voor de groene trui te rijden ? net zoals bij de OS, het WK of PR hé ?
 • Antoine Van De Velde

  1 jaar geleden
  Wout al twee keer winnaar van groen in Dauphiné en één keer in Tirreno. Mag het een beetje ambitie uitspreken richting Tour waar hij al 7 ritten gewonnen heeft ??
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  Hij heeft gemakkelijk praten, hopelijk laten de goede renners dat niet gebeuren. Hij wilt gemakkelijk rijk worden op de rug van anderen.
 1. Exclusieve inkijk in het leven van wereldkampioen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”
  PREMIUM
  32

  Exclusieve inkijk in het leven van wereldkam­pi­oen Thibau Nys, met zijn 16 tattoos als leidraad: “Als ik een nieuwe heb, kan onze pa er ‘effe’ niet mee lachen”

  Als de kleren de man maken, dan maken de tattoos Thibau Nys (20). Zijn levensvisie staat integraal op zijn rechterarm. Van een engeltje met een machinegeweer tot een duistere bijbel en een eeuwige veiligheidsspeld: de crosser geeft u een exclusieve rondleiding op z’n eigen huid. “Mijn vriendin Anna wou ook een tattoo, maar ik heb het haar afgeraden. Je plakt geen bumpersticker op een Ferrari.”
 2. Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toegeschreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”
  PREMIUM
  25

  Niels Albert fileert de WK-sprint tussen Van Aert en Van der Poel: “Ik had ‘m toch toege­schreeuwd: ‘Opdraaien en meteen beginnen!’”

  Waar(om) ging het mis? Had het anders kunnen lopen? En vooral: gaat dit nazinderen? Nog één keer fileert onze veldritanalist Niels Albert de WK-sprint in zes vragen en even veel antwoorden. Daarbij kruipt hij ook in het hoofd van Wout van Aert. “Zelfs als je 10% minder bent dan je tegenstander kan je zo’n sprint-à-deux alsnog afronden in je voordeel. Zolang je daarin maar de juiste keuze maakt...”