Iljo Keisse in café De Karper.
Volledig scherm
PREMIUM
Iljo Keisse in café De Karper. © Sam Haeghens

“Ik durf amper over Wouter praten, bang dat het ongeluk brengt”: 10 jaar na de dood van Weylandt laaien de emoties nog steeds hoog op bij zijn zus Elke en boezemvriend Iljo Keisse

Wielrennen“Daar leeft hij nog. Daar leeft hij nog.” Die gedachte spookt iedere keer door het hoofd van Elke Weylandt als ze op dat vermaledijde muurtje van de Passo del Bocco zit. “En hier leeft Wouter niet meer,” vertelt ze zacht vanop een tuinstoel in haar eigen tuin in Vosselare. Tussen elk woord valt een welgemikte stilte. Een stilte die de pijn van die noodlottige dag, tijdens de Ronde van Italië, tien jaar geleden weer helemaal naar boven haalt. Een terugblik in woord en beeld, aan de hand van een beklijvende videoreportage met een emotionele Keisse en zus Elke in de hoofdrol.

7 reacties

 • Christine Van der Stocken

  1 maand geleden
  Sommige dingen verwerk je nooit, sommige dingen blijven pijn doen. Vergeten doe je nooit
 • Johan poissonnier

  1 maand geleden
  Ik denk dat Wouter vandaag Tim Merlier een duwtje in de rug heeft gegeven!! Wat een mooi eerbetoon!!
 • karen vanmechelen

  1 maand geleden
  Bedankt Stijn, Iljo en Elke voor de reportage ... ontroerend maar tegelijk ook mooi. Veel moed en sterkte aan de familie Weylandt.
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  Beste Iljo, een geloof wordt je aangepraat, je staat er voor open of je bekijkt het wetenschappelijk en dan ben je er snel klaar mee.
 • Nico Meerpoel

  1 maand geleden
  Knappe reportage. Kort maar heel krachtig