Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Ik dacht, laat ik het maar proberen”: Alexander Kristoff wint Scheldeprijs na late solo

WielrennenAlexander Kristoff heeft op een atypische manier de Scheldeprijs gewonnen. Op de kasseien van de Broekstraat, op zeven kilometer van de streep, sprong Kristoff weg uit een groepje met onder meer Jasper Philipsen, Tim Merlier en Edward Theuns. Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie speelden geen rol van betekenis. Het duo miste al vroeg in de koers de slag na een waaierfestival. Voor het eerst in zeventien jaar werd de Scheldeprijs niet beslist in een massasprint. 

11 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  6 maanden geleden
  Op papier misscien de zwakste Belgische ploeg , maar wel de beste resultaten met minste budget. Proficiat aan de mannen van Hilaire
 • Liliane Wuyts

  6 maanden geleden
  Heel verdiend. Ik dacht dat Merlier voor Philipsen moest rijden? Niet gezien. Dus dikke proficiat voor Kristoff. Die probeert tenminste nog wat, en met succes.
 • Florent Marien

  6 maanden geleden
  Deze man is zeker een voorbeeld voor Belgische zogenaamde vedetten. Meer dan verdiend man.
 • Watcher

  6 maanden geleden
  hebben ze bij Alpecin dan geen afspraken in dit soort situaties? de mannen in de volgwagen hebben hun werk niet gedaan, zij moeten beslissingen nemen
 • SONJA VAN DE VELDE

  6 maanden geleden
  Proficiat aan de winnaar Kristoff.
 1. Geen uitgesproken ambities bij junioren, maar we mogen dromen van eremetaal
  WK wielrennen

  Geen uitgespro­ken ambities bij junioren, maar we mogen dromen van eremetaal

  Op de derde dag van dit WK is het de beurt aan de junioren (17-18 jaar) om de tijdrit te rijden. De meisjes bijten de spits af. De 17-jarige Xaydee van Sinaey uit Schendelbeke start haar tijdrit van 14,1 kilometer om twee uur ‘s nachts Belgische tijd. Van Sinaey werd recent nog zevende op het EK tijdrijden. Toen was de afstand weliswaar 22 kilometer en was Febe Jooris de beste Belgische in de uitslag. Jooris (17) won brons op het EK. “Ik ben voor deze WK tijdrit naar Australië afgereisd en wil er iets van maken, maar een medaille wil ik op voorhand niet claimen. De Britse Zoë Backstedt is de favoriete en ook de Duitse Justyna Czapla en Franse Eglantine Rayer zijn erg sterk”, zegt Jooris uit Deinze, die aan haar tijdrit begint om 2.40 uur Belgische tijd.