Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

“Ik ben geen renster geworden om in de spotlights te staan, maar besef nu dat het erbij hoort”: Kopecky blikt na twee gouden medailles terug op geslaagd EK

EK BAANWIELRENNENDe twijfels zijn in rook opgegaan en ingeruild voor een portie gemoedsrust. Waar twee gouden medailles op een EK baanwielrennen al niet goed voor zijn. Opgelucht en voldaan verlaat Lotte Kopecky (26) München, waar ze geschiedenis schreef. “Ik wist helemaal niet dat ik grote namen uit de Belgische sport zoals Kim Gevaert en Brigitte Becue evenaarde, maar nu je me dat zegt... best wel cool.”

6 reacties

 • Rik Merckx

  1 maand geleden
  Hopelijk nu nog een meer ontspannen en zelfverzekerde Lotte op en rond de fiets en er gaan nog meer titels bijkomen , zelfs wereldkampioen worden is geen ijdele hoop meer, zeker weten.
 • Jos Denis

  1 maand geleden
  Straffe en talentrijke sportvrouw. Respect!
 • Gerrit Bosmans

  1 maand geleden
  Hoed af voor deze dame , wat een topper en dat telt ook voor haar andere vrouwelijke collega's.
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  De bescheidenheid zelve. Tijd om eens heel erg trots op Uzelf te zijn. Alle anderen zijn het al.
 • Peter De Smet

  1 maand geleden
  De grootste overwinning die Lotte de afgelopen 4 jaar heeft behaald, is het feit dat ze van een schuchtere, timide renster, wiens zinnen nooit meer dan 4 woorden bevatten, is gegroeid tot een sympathiek, goedlachs, mondig persoon...
 1. Zieke Julie De Wilde teleurgesteld na achtste plaats bij beloften: “Maar nog meer ontgoocheld omdat ik tijdrit niet mocht rijden”
  WK wielrennen
  1

  Zieke Julie De Wilde teleurge­steld na achtste plaats bij beloften: “Maar nog meer ontgoo­cheld omdat ik tijdrit niet mocht rijden”

  Achtste werd Julie De Wilde op het WK wielrennen voor beloften. Het goud ging naar de Nieuw-Zeelandse Niamh Fisher-Black. Na de finish vertelde De Wilde dat ze zich al een hele week ziek voelde, maar het niet als excuus wou inroepen. Én gaf ze toch wel een lichte sneer naar bondscoach Ludwig Willems omdat ze de tijdrit niet mocht rijden. “Ik had kans op een medaille.”