De renners kregen hevige hagelbuien over zich heen. De rug van Tim Declercq kreeg het zwaar te verduren.
Volledig scherm
De renners kregen hevige hagelbuien over zich heen. De rug van Tim Declercq kreeg het zwaar te verduren. © rv/Instagram Tim Declercq.

“Iedereen schreeuwde het uit van de pijn”: renners in Dauphiné krijgen hevige hagelbuien over zich heen

WielrennenDe Dauphiné werd gisteren geteisterd door zware onweersbuien op de Col de Porte, de slotklim van de tweede rit. Net na de aankomst van winnaar Roglic brak er noodweer uit. Renners die nog onderweg waren, kregen grote hagelbollen over zich heen. Getuige daarvan een foto van Tim Declercq (31) op Instagram. De rug van de Deceuninck-Quick.Step-renner kreeg het zwaar te verduren. “Achteraf gezien was het een ‘leuke’ ervaring, maar op het moment zelf heel pijnlijk”, zegt hij een dag later. 

9 reacties

 • Peter De Decker

  2 jaar geleden
  Toon Van Kerckhove, zo goed verdienen wielrenners niet hoor. Je moet al heel wat gewonnen hebben om goed uwe boterham te verdienen. Een helper zal met wat geluk 2000€ netto verdienen. Zeker geen vergelijking met voetbal. In vierde provinciale verdienen ze meer dan een helper wielrenner.
 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Gelukkig bestaat er koers en voetbal om de gemoederen van de bevolking in toom te houden.
 • Sven Stolk

  2 jaar geleden
  Zo een groot respect voor die mannen. Wow. Zijn dar keiharde kerels. Spijtig ze dat hebben moeten meemaken maar respect voor die keiharde wielrenners
 • André lernout

  2 jaar geleden
  Respect mannen !
 • Peter Van der Straeten

  2 jaar geleden
  Respect El tractor Tim, de voetballertjes zouden nogal rap binnen geweest zijn,
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Chauffeur die Davide Rebellin (51) dood reed en vluchtmisdrijf pleegde, opgepakt in Duitsland
  Play
  Wielrennen
  39

  Chauffeur die Davide Rebellin (51) dood reed en vluchtmis­drijf pleegde, opgepakt in Duitsland

  De vrachtwagenchauffeur die woensdag Davide Rebellin (51) op de fiets aanreed, waarna de Italiaanse ex-renner overleed aan zijn verwondingen, is gevonden. De man die het dodehoekongeval veroorzaakte, keerde na de aanrijding nog even om, maar pleegde nadien vluchtmisdrijf. Twee dagen later is hij gesnapt in Duitsland. Het gaat om een 62-jarige Duitser, die in 2001 al eens door een rood licht had gereden in het Italiaanse Foggia en in 2014 zijn rijbewijs tijdelijk zag ingetrokken worden na rijden onder invloed in het Italiaanse Chieti.