Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photo News

Hugo Camps bij Rik Van Looy, over zijn stadsgenoot en andere hemelbestormers: “Wout en Remco zijn vlotte praters, maar het publiek houdt ook van stotteraars”

WielrennenDe belangstelling voor de wielersport was een tijdje verflauwd bij Rik Van Looy. Maar nu is hij weer een en al koers als er op televisie gereden wordt. En hij heeft een mening. Zo vindt hij dat Van Aert en Evenepoel een beetje mogen dimmen met hun uitspraken. ‘Laat de pedalen spreken’ is een wijs adagium. Toch verwacht hij dat in Tokio een Belg olympisch kampioen wordt. “Het talent spreekt voor zich.”

11 reacties

 • Peter John Vermeersch

  3 maanden geleden
  Rik II was natuurlijk een fantastische renner. Een patron, een harde gentleman Zijn resultaten ook: alle klassiekers minstens 1x, en ik dacht ook eens 3e in de Giro. Rik het ga je nog goed zonder Nini
 • van Dessel Wim

  3 maanden geleden
  Wat een gezeur toch altijd over hunnen tijd, over échte kampioenen - want volgens hunzelf zijn zij de enige echte - en dit en't geen .. dat hij bij Roger mee in de zetel gaat liggen ... Het zal nogal wat geven denk ik ...
 • Johan Planckaert

  3 maanden geleden
  alfons, Van Looy heeft inderdaad alle klassiekers gewonnen en was een groot kampioen. Maar hoeveel grote ronden heeft hij gewonnen? Niemand komt ook maar in de buurt van Merckx. Maar laat ons blij zijn dat we al zoveel grote kampioenen hebben gehad in ons klein landje. We moeten ze allen eren en niet beginnen discussieren over wie beter was dan wie. Harde supporters zijn subjectief dus hun oordeel heeft weinig waarde.
 • robbe vanhoutte

  3 maanden geleden
  De koers van nu kun je niet vergelijken met vroeger. Zowel Wout en Remco weten echt wel met wat ze bezig zijn.
 • Alfons Detemmerman

  3 maanden geleden
  Voor eeuwig en altijd de enige die alle klassiekers won. Merckx was te traag voor Parijs Tours