Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hommeles tussen Merckx en ASO: "Ik betwijfel of ik in 2019 bij de Tourstart in Brussel zal zijn"

De Ronde van Oman moet het verder rooien zonder Eddy Merckx. 'De Kannibaal' trekt zich na een dispuut met Amaury Sport Organisation (ASO) en de plaatselijke organisatoren terug. Hij is zo boos op ASO, die ook de Tour organiseert, dat hij zelfs betwijfelt of hij de Grand Départ in 2019 in Brussel zal bijwonen.

15 reacties

 • Bromvlieg

  5 jaar geleden
  Hij is te bang voor doping controle.
 • Freddie HEREMANS

  5 jaar geleden
  Gary Cle, den brusselaar is DIVERSE keren op heterdaad betrapt, vooral in Italie. Nooit vergeten hoe hij op zijn bed lag te snikken dat hij gepakt was, met Jan Wauters die hem interviewde. Omdat hij een ' Belgisch kroonjuweel' was, werd hij uit de wind gezet door onze hoogste instanties. Merckx was absoluut een bedrieger.
 • Gerry Cle

  5 jaar geleden
  Degene die menen dat Eddy Merckx destijds doping nam weten niet wat ze zeggen. Merckx won klassiekers in het voorjaar, rondes in de zomer, kampioenschappen en klassiekers in het najaar en zesdaagsen in de winter. Hij moest steeds op controle en was nooit positief. Behalve in de Waalse pijl van 1977 zoals hij later zelf toegaf. Criticasters raad ik aan om het dopingverleden van Merckx eens op te zoeken ipv onzin uit te kramen.
 • André Christiaens

  5 jaar geleden
  Als men Eddy wilt eren in 2019 dan moet de tour eindigen in Brussel en niet in Parijs, België is zijn vaderland.
 • jozef van riel

  5 jaar geleden
  Inderdaad Jean. Van wakker liggen misschien niet maar als je een wedstrijd te eer van iemand organiseert en die persoon, bij leven, komt dan niet is het wel een beetje belachelijk hé!!