Remco Evenepoel en Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel en Wout van Aert. © AP

Hoe de bondscoach een WK-team met Van Aert én Evenepoel op poten zette: “Ook Remco loopt mee in de pas”

WielrennenHet was de vraag van één miljoen. Een staatszaak haast, de voorbije dagen. Maar kijk: Remco Evenepoel verdedigt op 26 september op het Vlaamse weg-WK gewoon mee de Belgische eer. In dienst van enige kopman Wout van Aert, weliswaar. Dat sprak bondscoach Sven Vanthourenhout goed met hem door. “Om misverstanden te vermijden, heb ik er zelfs Patrick Lefevere bij betrokken.”

46 reacties

 • Maison Achille

  11 maanden geleden
  Voor alle koerskenners die twijfelen of nu WVA of REP zal willen. De kans is rond de 10%. Ik gun het ze uiteraard maar er doen ook nog een paar andere zeer goeie coureurs mee.
 • Johan Vreys

  11 maanden geleden
  Schaf nu eens eindelijk die landenploegen af. Die bestaan alleen maar op papier.
 • Walter De Vuyst

  11 maanden geleden
  Wat komt iemand als Tim Declercq in godsnaam zoeken op een W.K. ?
 • etienne van der vennet

  11 maanden geleden
  Wat ik niet snap is de selectie van Theuns ,ik vind het een goede ronde renner, maar volgens mij kan hij op deze omloop niets doen om Wout aan de titel te helpen .I k zou ,ondanks zijn mindere kwaliteiten Van Hooydonck, opgesteld hebben als vertrouwings man van Wout en die zo een echte helper te geven.
 • monique bolen

  11 maanden geleden
  Ik vrees dat Remco zal doen zoals altijd vroeg het hazenpad kiezen wetende dat de Q-stepers dan wel de koers zullen stil leggen, Remco moet alleen zien aan te komen want spurten kan hij niet.