Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © Photo News

Hoe belangrijk was Van der Poels nachtrust nu echt? “Het lichaam van een topsporter vergeeft veel, maar niet alles”

WK wielrennen“De Tour, die wint een renner in zijn bed”, luidt het beroemde gezegde van Joop Zoetemelk. Mathieu van der Poel, die verloor het WK afgelopen weekend... uit zijn bed. Hoe heilig is de nachtrust van een wielrenner daags voor een belangrijke koers, wetende dat Mathieu van der Poel er een confrontatie voor over had die hem bij de Australische politie deed belanden?

12 reacties

 • Anthony Peeters

  2 maanden geleden
  Het grootste probleem is het wk organiseren in een land dat zover weg ligt voor 98% van de supporters en renners! Wielrennen is super populair in Europa en omliggende landen. Waarom dan naar een land trekken waar ze nooit naar de koers kijken?!
 • robbe vanhoutte

  2 maanden geleden
  voor zo'n voorval hebben ze een gezegde uitgevonden, nl: van een mug een olifant maken. Wat MVP deed is een menselijke reactie die je doet in een opwelling van vermoeidheid,... waar je achteraf spijt van hebt. en die kinderen moeten ook beter opgevoed worden..
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Bezinnen matje tis al gans het jaar iets je komt er wel weer
 • JEAN-MARIE MORTIER

  2 maanden geleden
  Iedereen is vergeten jetlag uren verschil Nederland Australië Winter uur zomer uur bij ons vergeet men ook niet binnen een week die omschakeling zit nog in u, en dan geestegaars die kloppen op je deur gat in de nacht dan moetje frisman zijn voor wereld titel!
 • Moniek Smets

  2 maanden geleden
  Asjeblieft is dat nu gedaan met eieren onder zijn gat te leggen er zijn ergere dingen int leven
 1. Na Van der Poel duikt ook Van Aert opnieuw het veld in: neem jij de drievoudige wereldkampioen op in jouw Gouden Cross-ploeg?
  Gouden Cross
  1

  Na Van der Poel duikt ook Van Aert opnieuw het veld in: neem jij de drievoudi­ge wereldkam­pi­oen op in jouw Gouden Cross-ploeg?

  Zondag maakt Wout van Aert zijn langverwachte rentree in het veld. De Belgische kampioen verschijnt aan de start van de Wereldbekermanche in Antwerpen. Samen met Mathieu van der Poel - die vorige week bij zijn wederoptreden meteen aan het langste eind trok - is hij de duurste renner in de Gouden Cross, maar Van Aert is een garantie op veel punten. Neem jij de drievoudige wereldkampioen op in jouw (nieuwe of bestaande) Gouden Cross-ploeg? Of neem je een risico en laat je hem links liggen?
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 3. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.