Photo News / VTM Nieuws
Volledig scherm
© Photo News / VTM Nieuws

“Hier zal nog jaren over gepraat worden”: Van Aert legt uit waarom hij Laporte liet winnen en wat hij komende week nog zal doen

Negentig procent van het deelnemersveld heeft een pink veil voor winst in Gent-Wevelgem. Wout van Aert gaf die zege weg aan een ploegmaat. Te gul of tactisch geniaal? “Dat zijn conclusies die ik niet trek. We hebben als ploeg gewonnen en de mensen iets getoond waar nog jaren over gepraat zal worden.”

24 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  Laporte (1m89) kan in Parijs-Roubaix zijn fiets afstaan aan Wout (1m90) en zal dat na de geste van zondag graag doen indien dat nodig is
 • Azaire Vanhoutte

  2 maanden geleden
  waarom zou dat niet mogen ronde van Vlaanderen dat telt wout zal hem nodig hebben om v.d.p. te counteren als hij wilt winnen wout mag niet te veel werken zondag moet liefst dicht bij v.d.p. blijven.
 • Andy Van Daare

  2 maanden geleden
  Zo'n vaart zal het niet nemen John Moyaert, de komende jaren misschien wel, maar na 5j staat enkel Laporte nog in de statistieken als winnaar, geen mens die er dan nog bij stilstaat dat hij het kado kreeg.
 • Luciano van As

  2 maanden geleden
  Niet meer dan normaal dat hij dit zijn ploegmaat gunt, die voor hem 100% ten dienste rijdt. Hierdoor gaat Wout geen 100 maar 200 % op hem kunnen rekenen de komende 2 grote wedstrijden . De hele ploeg zal nu als 1 blok achter hem staan!
 • Julien Dauwe

  2 maanden geleden
  Een groot renner en een groot mens ! Ben niet direct een fan van hem maar dit is iets om pet voor af te nemen. Proficiat Wout !