Eli Iserbyt, Ceylin del Carmen Alvarado en Lars van der Haar zijn de grootste kanshebbers op de eindzeges.
Volledig scherm
Eli Iserbyt, Ceylin del Carmen Alvarado en Lars van der Haar zijn de grootste kanshebbers op de eindzeges. © Photo News

Het WK veldrijden is achter de rug, maar het seizoen niet: wat staat er nog allemaal op het spel?

VeldrijdenNa de beklijvende climax van afgelopen zondag kabbelt het veldritseizoen naar zijn eind. Met nog twee manches in de X²O Badkamers Trofee en één in de Superprestige kunnen enkele renners en rensters hun seizoen in schoonheid afsluiten. Wat staat er nog op het spel? Een overzicht.

2 reacties

 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  @Rik, op de weg hebben ze toch al hun kunnen bewezen afgelopen seizoen.
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Nu eens kijken of ze op de weg ook mee kunnen in het peleton ! Een uurtje crossen is niet hetzelfde als een kermiskoerske van 4 u .
 1. Evenepoel, die in Catalonië op ritzege in regenboogtrui mikt, over Sanremo: “Die koers moet me wel liggen. Als het volgend jaar past, waarom niet?”
  Wielrennen
  9

  Evenepoel, die in Catalonië op ritzege in regenboog­trui mikt, over Sanremo: “Die koers moet me wel liggen. Als het volgend jaar past, waarom niet?”

  Drie weken na zijn eindzege in de UAE Tour keert Remco Evenepoel morgen terug in competitie in de Ronde van Catalonië. Evenepoel vertoefde de voorbije weken in Tenerife, waar hij een hoogtestage afwerkte om de vorm voor de komende Ronde van Italië bij te vijlen. “Ik ben nu tussen 90 en 95 procent, dus ik zit perfect op schema om in de Giro 100 procent te zijn.”
 2. “Zes blinde bochten, olie op het asfalt en gelukkig ook enkele stootkussens, anders was ik hier niet meer”: getuigenissen over de afdaling van de Poggio
  PREMIUM
  1

  “Zes blinde bochten, olie op het asfalt en gelukkig ook enkele stootkus­sens, anders was ik hier niet meer”: getuigenis­sen over de afdaling van de Poggio

  Toeschouwers staan er niet, voorbijsteken is onmogelijk en het duurt amper drie minuten. Toch is de afzink van de Poggio vaak plaats delict in Milaan-Sanremo, de voorbije twee edities zelfs twee keer op een rij. Tien profrenners over dé cruciale afdaling van het voorjaar: “De zotste, gevaarlijkste en stilste drie minuten van het voorjaar.”