Tim Wellens.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Wellens. © Photo News

Het stormt bij Lotto-Soudal (bis): rechterhand van Lelangue neemt ontslag, Wellens aast op vertrek

WielrennenThomas De Gendt bezorgde Lotto-Soudal zaterdag een Giro-delirium, maar intern stormt het bij de Belgische ploeg. Operations & Administration Manager, Valerie D’Haeze, heeft ontslag genomen. In 2019 werd ze door CEO John Lelangue nog gepromoveerd tot zijn rechterhand. Daarnaast wil Tim Wellens vertrekken.

25 reacties

 • jan boden

  1 maand geleden
  Lotto zou beter uit het wielrennen stappen, ze hebben daar totaal niets te zoeken.
 • Jean Keulemans

  1 maand geleden
  Haeck zegt, zolang we de TOUR maar kunnen rijden. Kent die man wel iets van wielrennen, er zijn wel twee Begische World tour ploegen bij gekomen. Wanty Gobert is moeten thuis blijven omdat anders ASO twee Franse ploegen moest laten vallen. Zij gaan zeker geen vier Belgische ploegen toelaten om een Frans team meer uit te sluiten. Droom maar verder Haeck.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  't ja. In het UCI klassement 2022 over eendaagse wedstrijden staat Tim Wellens op plaats 66. Met 100 UCI punten minder dan Amaury Capiot. Tot nu toe niet echt een geslaagd seizoen voor een renner met zijn ambities.
 • Marc Suy

  1 maand geleden
  Wellens,Gilbert,Degenkolb….. prestaties van de laatste jaren 0,0 met die hun jaarlonen hadden ze veel betere,jongere en getalenteerde renners kunnen aantrekken die wel prijs rijden en Uci punten pakken en zaten ze nu niet in de miserie !
 • Pieter Verhulst

  1 maand geleden
  Lotto steunt goede doelen. Dus ook een wielerploeg anders zaten die renners zonder job. In plaats van sociaal nuttige organisaties re steunen.
 1. Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar
  Play
  Wielrennen
  4

  Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar

  Dat heet dan indruk maken: Tadej Pogacar heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovenië opnieuw naar zijn hand gezet met ploegmaat Rafal Majka. De Sloveense Tourwinnaar liet de zege in de koninginnenrit van de ronde van zijn eigen land aan zijn meesterknecht nadat ze met z’n tweeën op een vijftal kilometer van de meet waren weggereden op de slotklim. Pogacar en Majka reden in de laatste kilometer rond als was het een doorgedreven training bergop. Het duo kon van ver beginnen vieren, een potje blad-steen-schaar zou over de zege beslissen. Pogacar koos voor steen, de Pool voor blad. Majka mocht zo een wiel eerder dan Pogacar over de meet rijden. Het is voor de Pool de tweede ritzege van de week. Pogacar blijft uiteraard leider. Een eerste groepje achtervolgers met onder meer Ravasi, Barcelo en Albanese kwam 20 seconden later over de meet.