Roger De Vlaeminck, Dirk De Wolf en Johan Museeuw maakten het voorjaarsrapport van de Belgen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger De Vlaeminck, Dirk De Wolf en Johan Museeuw maakten het voorjaarsrapport van de Belgen op. © Photo News

Het grote Belgische voorjaarsrapport van onze Drie Wijzen: “Wout was groots, maar er zat nog meer in”

WielrennenEr zit nog wat lekkers aan te komen, maar door het wegvallen van Parijs-Roubaix valt het voorjaar in twee stukken. Wij schakelden drie wijzen in om nu al een tussenbalans op te maken van de 15 meest prominente Belgische renners. Drie generaties: Roger De Vlaeminck (73), Dirk De Wolf (60) en Johan Museeuw (55) deelden voor ons de punten uit voor wat ze te zien kregen van de Strade Bianche tot de Ronde van Vlaanderen.

15 reacties

 • Pieter Verhulst

  2 weken geleden
  Ik vrees dat Wout rap opgebrand zal zijn. Te veel successen in het begin met als gevolg te groot verwachtingspatroon. Ook door hemzelf. Focus op klassiekers en eendagswedstrijden en stop met meesterhelper te spelen voor iemand die het laatste jaar al twee keer gefaald heeft in grote ronde. En dan die domme manier van koersen door je ploeg op te branden voor de finale. Amateurs in de volkswagen.
 • Geens Rik

  2 weken geleden
  Of er voor Wout meer in zat weet ik zo maar niet. De vorm is volgens mij iets minder dan vorig jaar en ik denk dat hij eruit gehaald heeft wat er in zat. Voor Mathieu echter zat er zeker meer in. Beiden zijn het kopmannen die het werk niet schuwen. Maar zeker Mathieu moet meer gaan nadenken tijdens de koers. Wat Asgreen gepresteerd heeft is geweldig maar beide grote koersen door hem gewonnen hadden totaal anders kunnen aflopen als Mathieu een beetje meer had nagedacht.
 • patrick isenborghs

  2 weken geleden
  Guy Soetewey dat zijn stuk voor stuk ronderenners die in het baskenland zitten & ik verwacht deze in de waalse klassiekers met roglic als kopman die vorig jaar LBL won
 • Freddy Madou

  2 weken geleden
  Van Avermaet wie is dat is dat de renner van de jaren 2000, Rudy.
 • Filip Jily

  2 weken geleden
  Ze zijn nog mild voor die eeuwige beloften. Wout is wereldklasse maar neemt wat mij betreft teveel hooi op zijn vork. Mathieu kiest de krenten uit de pap en laat de rest voor wat het is. Dat is slimmer. Benieuwd wat hij en zijn ploeg gaan doen in lange rittenkoersen. Van wout wordt weer een super tour verwacht. In klassiekers is jumbo een maatje te klein. Dat gaat zich wreken als wout te moe is voor een super tour in dienst van.
 1. HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vansevenant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”
  Play
  Wielrennen

  HLN SPORTCAST: Wat mogen we nog verwachten van Mauri Vanseve­nant? “In koersen als Romandië kan hij nú al stunten”

  7:36
 2. Chelsea-fans vieren als blijkt dat hun team zich terugtrekt uit Super League
  Play

  Chel­sea-fans vieren als blijkt dat hun team zich terugtrekt uit Super League