Lotte Kopecky, de nieuwe wereldkampioene puntenkoers.
Volledig scherm
Lotte Kopecky, de nieuwe wereldkampioene puntenkoers. © AP

Het bewogen jaar van Lotte Kopecky: pech op de Spelen, ontgoocheling op het WK in Leuven, maar finaal glorie op de piste in Roubaix

WielrennenLotte Kopecky (25) heeft er een bewogen jaar op zitten. Eentje met veel ontgoochelingen en pech in al z’n vormen - tot het WK op de piste in Frankrijk. En zo kan Kopecky toch nog met een goed gevoel aan haar vakantie beginnen. Straks een nieuwe Kristallen Fiets, ja toch? 

4 reacties

 • Lode goyens

  1 jaar geleden
  Proficiat, Lotte!
 • ghislain lefever

  1 jaar geleden
  Dikke proficiat: goud zilver, zilver. Eindelijk van Jolien D'Hoore af! Jolien= jaloers, lotte zeker één jaar afgeremd. SD works: erg gestructureerde ploeg, zie Q step. 2 smaakmakers gestopt, één nieuwe Nederlandse vedette op komst. Als die Nederlandse vrouwen ook voor haar willen rijden, goede keuze. Als.
 • monique bolen

  1 jaar geleden
  Grote proficiat Lotte wij Belgen zijn trots op U.
 • Pierre Van den Wijngaert

  1 jaar geleden
  Heel Vlaanderen is trots op U
 1. Dubbelinterview met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”
  PREMIUM
  11

  Dubbelin­ter­view met de baas en trainer van Van Aert: “Met de conditie die Wout nu heeft, kan hij geen klassieker winnen”

  Trainer Marc Lamberts en sportief manager Merijn Zeeman ontbreken zondag in Hoogerheide. “Te veel stress, te weinig overzicht.” In de succeswinter van Wout van Aert (28) zijn zij de stille kracht op de achtergrond. Speciaal voor het WK laten ze toch één keer van zich horen. “Indien we de cross van Wout afnemen, zal zijn voorjaar minder goed zijn.”