Lotte Kopecky, de nieuwe wereldkampioene puntenkoers.
Volledig scherm
Lotte Kopecky, de nieuwe wereldkampioene puntenkoers. © AP

Het bewogen jaar van Lotte Kopecky: pech op de Spelen, ontgoocheling op het WK in Leuven, maar finaal glorie op de piste in Roubaix

WielrennenLotte Kopecky (25) heeft er een bewogen jaar op zitten. Eentje met veel ontgoochelingen en pech in al z’n vormen - tot het WK op de piste in Frankrijk. En zo kan Kopecky toch nog met een goed gevoel aan haar vakantie beginnen. Straks een nieuwe Kristallen Fiets, ja toch? 

4 reacties

 • Lode goyens

  1 maand geleden
  Proficiat, Lotte!
 • ghislain lefever

  1 maand geleden
  Dikke proficiat: goud zilver, zilver. Eindelijk van Jolien D'Hoore af! Jolien= jaloers, lotte zeker één jaar afgeremd. SD works: erg gestructureerde ploeg, zie Q step. 2 smaakmakers gestopt, één nieuwe Nederlandse vedette op komst. Als die Nederlandse vrouwen ook voor haar willen rijden, goede keuze. Als.
 • monique bolen

  1 maand geleden
  Grote proficiat Lotte wij Belgen zijn trots op U.
 • Pierre Van den Wijngaert

  1 maand geleden
  Heel Vlaanderen is trots op U
 1. COLUMN. Hugo Camps over het “onsmakelijke” confict tussen Van Aert en Nuyens: “Het staat stijf van de verruïneringslust en heeft alles van een vendetta”
  PREMIUM
  Wielrennen
  28

  COLUMN. Hugo Camps over het “onsmake­lij­ke” confict tussen Van Aert en Nuyens: “Het staat stijf van de verruïne­rings­lust en heeft alles van een vendetta”

  Het kamp Nuyens vraagt de UCI extra sancties op te leggen aan Wout van Aert, zijn ploeg Jumbo-Visma en zijn manager Jef Van den Bosch. Schorsingen en zware geldboetes hangen hen zo boven het hoofd. Een stap te ver, zo meent onze columnist Hugo Camps, die het een “onsmakelijk” conflict vindt worden. “Als ex-wielrenner pleit je niet voor de schorsing van een renner. Die zijn er voor dopinggebruikers, niet voor een renner die de ambitie heeft om alles te winnen.”