Belga/VTM Nieuws
Volledig scherm
© Belga/VTM Nieuws

Hermans wint koninginnenrit in Durbuy en springt in zwembad, Wellens geeft in klassement vijf honderdsten toe op leider Schmid

WielrennenDe Ronde van België stevent af op het kleinste verschil ooit. Met nog één (sprint)rit te gaan heeft de Zwitser Mauro Schmid (Quick.Step) een voorsprong van vijf honderdste van een seconde op Tim Wellens (Lotto-Soudal). Een miniem verschil, maar voor onze landgenoot quasi onmogelijk om nog goed te maken. Quinten Hermans (Intermarché Wanty Gobert) won de koninginnenrit op de Muur van Durbuy. 

9 reacties

 • Liliane Wuyts

  2 maanden geleden
  Hoe naief kan je zijn als je denkt dat sommige renners bij hun ploeg blijven omdat het "familie" is ? Wees maar zeker dat daar ook een mooie verhoging van de geldsom aan vast hangt. In hun korte carrière gaan die er alles uithalen en Quinten heeft groot gelijk dat hij dat uitspeelt. Boter bij de vis noemen ze dat. Als de ploeg zelf hun contract opwaardeert en met meer geld op de proppen komt zullen ze niet gauw veranderen.
 • Marika Peeters

  2 maanden geleden
  Quinten behoort tot de unicums, die als veldrijder zijnde, dergelijk niveau behalen op de weg. Maar door de aanbiedingen van andere ploegen uit te spelen, tegenover WG, laat hij tevens zien dat loyaliteit aan zijn huidige ploeg, van geen belang is, en hij echt het onderste uit de kan wil halen. Heeft zeker een rolmodel in WvA gevonden? maar dan zonder een beboete contractbreuk. Tja, dan siert het zijn ploegmaat Girmay des te meer dat loyaliteit primeert op een vetter betaald contract.
 • Annie vergauts

  2 maanden geleden
  DIKKE DIKKE PROFICIAT. Doe zo verder, vergeet veldrijden een beetje, want je bent een TOP Baanrenner.
 • nicole haeck

  2 maanden geleden
  Proficiat quinten
 • Rudy Chalmet

  2 maanden geleden
  Je mag zeggen wat je wil , maar Wanty Gobert is wel degelijk een heel knappe winnaarsploeg geworden !!! Ik durf zelfs zeggen , de revelatie van het jaar !! Dikke proficiat !!