Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HERBELEEF. Droomstart voor België op het EK met goud voor Segaert en zilver voor Uijtdebroeks - Ganna bezorgt Italië goud in gemengde ploegentijdrit

EK wielrennenTerwijl de WK-koorts in eigen land stijgt, is het Italiaanse Trento dezer dagen het decor van het EK wielrennen. Over verschillende categorieën heen wordt er gekoerst om de Europese sterrentrui. Op de eerste dag greep België met Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks twee medailles, ook de tijdrit bij de meisjes junioren en de Mixed Team Relay werd verreden. 

6 reacties

 • Pat Vanbeveren

  1 maand geleden
  Wat een weelde... tel daar Evenepoel en Van Wilder nog bij... het worden mooie tijden voor het Belgische wielrennen. Proficiat jongens.
 • Jacques Hillaert

  1 maand geleden
  Prachtig, een heel gemeende PROFICIAT aan beiden
 • H V

  1 maand geleden
  Super proficiat. Doet deugd dat er kans is op een volgende generatie goede renners.
 • Cella Bogaerts

  1 maand geleden
  Geweldig 👍👍👍🔝🥇
 • Nico Depaepe

  1 maand geleden
  Proficiat!! Trots op deze mooie prestatie!!
 1. “Vraag hier tien Amerikanen wat cyclocross is en er zullen er tien het niet weten”: voor veel crossers blijkt VS-trip niet bepaald een ‘American dream’
  Play
  Veldrijden
  10

  “Vraag hier tien Amerikanen wat cyclocross is en er zullen er tien het niet weten”: voor veel crossers blijkt VS-trip niet bepaald een ‘American dream’

  Sven Nys vindt het goed voor de ontwikkeling van het veldrijden, zijn oude rivaal Bart Wellens is een pak minder enthousiast. Het veldrithoofdstuk in de Verenigde Staten maakt de tongen los. “Nys en zijn ploeg hebben een heel bedrijf achter hen, terwijl wij onszelf moeten behelpen met een tentje en minder middelen”, schetst Wellens de situatie. Is het zó schrijnend?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Lefevere ziet mogelijke reden voor mindere prestatie Evenepoel: “Als hij koerst, is het altijd zonder ‘limits’. Dan kan je moe worden”
  PREMIUM
  Wielrennen
  65

  Lefevere ziet mogelijke reden voor mindere prestatie Evenepoel: “Als hij koerst, is het altijd zonder ‘limits’. Dan kan je moe worden”

  Het is tegengevallen. De Ronde van Lombardije blijkt voorlopig te hoog gegrepen voor Remco Evenepoel (21). “Vijf slechte minuten” bij het ingaan van de finale kwamen hem duur te staan. Een domper, jazeker, maar geen drama. Patrick Lefevere stuurt zijn renner met een goeie score op het rapport de winter in. “Na alles wat hij heeft meegemaakt dit jaar heeft hij er toch nog iets moois van gemaakt.”
 1. Dringen keuzes zich op voor Van Aert en Van der Poel? “Veldrijden kan zeker nog, maar het accent mag anders”
  Play
  HLN Sportcast
  14

  Dringen keuzes zich op voor Van Aert en Van der Poel? “Veldrijden kan zeker nog, maar het accent mag anders”

  Wout van Aert (27) en Mathieu van der Poel (26) genieten momenteel van een welverdiende vakantie na een lang seizoen. Maar deze winter roept de plicht alweer, want in december duiken ze het veld in. Is het wel verstandig om de weg te blijven combineren met de cross? “Ja, het is vooral in de voorbereidingskoersen dat ze moeten nadenken”, klinkt het in HLN Sportcast.