RV
Volledig scherm
© RV

Greg Van Avermaet mag nog eens zegevieren: BMC-renner steekt eindzege Tour de Yorkshire op zak

WielrennenNa zijn eerste overwinning in de Ronde van Oman (de derde etappe), heeft Greg Van Avermaet dit seizoen een tweede triomf op zak. Geen ritzege, wel het eindklassement in de Tour de Yorkshire. In de laatste etappe van zo'n 189,5 kilometer moest leider Magnus Cort Nielsen op de laatste klim de rol lossen. Daar profiteerde Van Avermaet ten volle van. De etappe ging naar Stéphane Rossetto die een straffe solo van goed 112 kilometer fraai afrondde.

20 reacties

 • Antoine Van De Velde

  3 jaar geleden
  Wie het kleine nie eert,es zeine veeloo nie weert.Hoe hoger de boom,des te meer wind hij vangt.
 • glenn wouters

  3 jaar geleden
  Dank zij zijn ploeg. Natuurlijk, wielrennen is een ploegsport. Of zou Messi ook zoveel scoren zonder zijn ploeg? En wie dit een prutskoers noemt heeft zeker geen meter van de koers gezien. Zware etappes, en geen meter vlak. Respect voor een sportman is iets wat ze hier niet kennen.
 • Gabriel Daniels

  3 jaar geleden
  Als winnaar van een rit in de Ronde van Oman en het eindklassement in de Tour de Yorkshire zal dat Van Aevermaet zeker opnieuw de Kristallen Fiets opleveren???
 • Werner Gielis

  3 jaar geleden
  tof een eindzege in een tweederangskoerske , telt dat dan mee
 • Antoine Van De Velde

  3 jaar geleden
  De anti Greg fans proberen keer op keer hun klein hartje op te halen, de echte fans genieten van zijn twaalfde jaar als Prof. En DNF is amper half zo veel keer te zien geweest in al die jaren.Greg is een renner die door 100 % met zijn vak bezig te zijn respect afdwingt, vijf jaar op rij (zesde keer ) verkozen door zijn collega's tot Flandrien van het jaar.
 1. Koersdirecteur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"
  Play

  Koersdirec­teur Leo van Vliet: "Discussie over finishfoto? Ik zag een verschil"

 2. EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Tijd nodig om mezelf terug te vinden”: in het spoor van comeback kid Remco Evenepoel in onze docureeks ‘Ik ben Remco’

  8 april