Links: Greg Van Avermaet gaf een interview aan VTM Nieuws. Rechts: Van Avermaet met zijn houten trofee
Volledig scherm
Links: Greg Van Avermaet gaf een interview aan VTM Nieuws. Rechts: Van Avermaet met zijn houten trofee © VTM Nieuws

Greg Van Avermaet krijgt zowaar een houten trofee na derde plek in kletsnatte Gran Trittico Lombardo: “Ik heb ook geen idee waarom”

WielrennenGreg Van Avermaet is derde geworden in een uitgeregende Gran Trittico Lombardo, een nieuwe Italiaanse eendagskoers. In een sprint om de tweede plek moest hij enkel Alex Aranburu (Astana) laten voorgaan. De zege ging naar Astana-renner Gorka Izagirre. Opvallend: na de podiumceremonie voor de top drie moest Van Avermaet nog even blijven. Hij kreeg plots een houten trofee. “Ik heb ook geen idee waarom. Misschien omdat ze me sympathiek vinden?”, lachte ‘Gouden Greg’. 

  1. Van Avermaet tevreden na “verkoelende” Trittico Lombardo, maar hoe zit het nu met zijn toekomst?
    PREMIUM
    Wielrennen

    Van Avermaet tevreden na “verkoelen­de” Trittico Lombardo, maar hoe zit het nu met zijn toekomst?

    Total loss reed Greg Van Avermaet zaterdag over de finishlijn op de Piazza del Campo van Siena. Vandaag, twee dagen na een oververhitte Strade Bianche, koerste Van Avermaet weer. Van Legnano naar Varese ging het, de Trittico Lombardo, waar de temperatuur ruim twintig graden was gezakt en de regen met bakken uit de hemel viel. “Verkoelend”, aldus Van Avermaet, die het bij onze man ter plaatse ook over zijn toekomst had.