Goud voor België: Thibau Nys sprint naar Europese titel bij beloften!

WielrennenThibau Nys heeft zich tot Europees kampioen gekroond bij de beloften! Onze amper 18-jarige landgenoot was met overmaat de snelste in de sprint bij de leeftijdscategorie tot 23 jaar. Ook Lennert Van Eetvelt reed een bijzonder sterke koers en werd vijfde. 

46 reacties

 • Michel nolens

  1 maand geleden
  Proficiat Thibau. Weer een crosser de beste. Wanneer gaat het Olympisch Comité erkennen dat cross verdient een Olympische dicipline te zijn?
 • frank voorspoels

  1 maand geleden
  Fantastisch !!!!
 • hans van hoyweghen

  1 maand geleden
  Topper 👍👍
 • Eddy DeGoei

  1 maand geleden
  Thibau Nys is een killer. Hij springt op het juiste moment nog naar de kopgroep en maakt het koeltjes af in de sprint. Zeer knap. Ook een pluim voor de andere Belgen die zeer sterk gereden hebben, vooral Van Eetvelt die een mooie solo reed en toen hij gegrepen werd nog super belangrijk werk opknapte om Nys aan de overwinning te helpen. Klasse.
 • Hubert Collaer

  1 maand geleden
  Wat een pracht prestatie op zijn leeftijd,we mogen fier op hem zijn
 1. De beste Belg, de mooiste zege,... maar ook de renner van wie meer verwacht werd: HLN Sportcast deelt de Oscars van het Jaar uit
  Play
  HLN Sportcast
  8

  De beste Belg, de mooiste zege,... maar ook de renner van wie meer verwacht werd: HLN Sportcast deelt de Oscars van het Jaar uit

  Het wielerseizoen zit er zo goed als op. Tijd om een evaluatie op te maken van een meer dan bewogen jaar 2021. In HLN Sportcast ‘t Is weer koers’ met moderator Stijn Vlaeminck en onze analist Tom Boonen overlopen we met Johan Museeuw en bondscoach Sven Vanthourenhout vier categorieën. In de poll daaronder kan jij stemmen op jouw man van het seizoen.
 2. Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: “Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver”
  Play
  Veldrijden
  17

  Tom Boonen toont geen begrip voor kritiek op crossen in de VS: “Als ze eens het vliegtuig moeten nemen, is het plots te ver”

  Vanavond staat in het Amerikaanse Fayetteville de tweede manche van de Wereldbeker veldrijden op het programma, de tweede van drie crossen over de plas. De trip naar de VS blijft voer voor discussie in veldritland - is het de inspanningen wel waard? Tom Boonen neemt in HLN Sportcast een duidelijk standpunt in. “Ofwel stop je met zagen en blijf je een Vlaamse sport, ofwel wil je internationaler worden en klaag je niet als je eens het vliegtuig moet nemen.”