Goud voor België: Thibau Nys sprint naar Europese titel bij beloften!

WielrennenThibau Nys heeft zich tot Europees kampioen gekroond bij de beloften! Onze amper 18-jarige landgenoot was met overmaat de snelste in de sprint bij de leeftijdscategorie tot 23 jaar. Ook Lennert Van Eetvelt reed een bijzonder sterke koers en werd vijfde. 

46 reacties

 • Michel nolens

  2 maanden geleden
  Proficiat Thibau. Weer een crosser de beste. Wanneer gaat het Olympisch Comité erkennen dat cross verdient een Olympische dicipline te zijn?
 • frank voorspoels

  2 maanden geleden
  Fantastisch !!!!
 • hans van hoyweghen

  2 maanden geleden
  Topper 👍👍
 • Eddy DeGoei

  2 maanden geleden
  Thibau Nys is een killer. Hij springt op het juiste moment nog naar de kopgroep en maakt het koeltjes af in de sprint. Zeer knap. Ook een pluim voor de andere Belgen die zeer sterk gereden hebben, vooral Van Eetvelt die een mooie solo reed en toen hij gegrepen werd nog super belangrijk werk opknapte om Nys aan de overwinning te helpen. Klasse.
 • Hubert Collaer

  2 maanden geleden
  Wat een pracht prestatie op zijn leeftijd,we mogen fier op hem zijn
 1. Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
  Play
  Exclusieve docu
  52

  Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”

  Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
 1. Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout van Aert, die zelf ook in cassatieberoep gaat
  Play
  Wielrennen
  58

  Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout van Aert, die zelf ook in cassatiebe­roep gaat

  Er komt voorlopig geen einde aan de juridische strijd tussen Nick Nuyens en Wout van Aert. Op 9 juni van dit jaar veroordeelde het Arbeidshof wielrenner Wout van Aert tot het betalen van een verbrekingsvergoeding van 662.403,31 euro aan Nick Nuyens, nadat Wout van Aert op 18 september 2018 zijn contract met Sniper Cycling, de ploeg van Nuyens, om “dringende reden” verbrak. Dat contract liep tot 31 december 2019.