Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Goud! Lotte Kopecky en Shari Bossuyt veroveren wereldtitel na superspannende ploegkoers: “Dachten even dat Fransen écht hadden gewonnen”

WK baanwielrennenLotte Kopecky en Shari Bossuyt hebben zich op het WK baanwielrennen tot wereldkampioen in de ploegkoers gekroond. Het Belgische duo pakte als enige een bonusronde. Frankrijk greep het zilver, Denemarken werd derde.

58 reacties

 • nicole haeck

  4 maanden geleden
  Proficiat dames , was heel spannend !🥇
 • Anthony Peeters

  4 maanden geleden
  Super moment al die juichende Fransen! Ze werden stil toen de Belgen toch gewonnen hadden!! Heel sterk gereden en heel slimme tactiek! Wil niet zonder risico maar als je ziet hoe die 2 fietsen geweldig!!
 • Eddy Beernaert

  4 maanden geleden
  Zaaaalig om zien! Meer kan ik daar niet over zeggen!
 • mireille pissens

  4 maanden geleden
  Hartelijk gefeliciteerd Damens (y) well done ! ;)
 • Piet Mastur

  4 maanden geleden
  Heerlijk om te zien dat België weer bij de top hoort in zowel bij de mannen als vrouwen !
 1. Een topsnelheid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massasprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”
  PREMIUM
  Wielrennen
  8

  Een topsnel­heid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massa­sprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”

  De klimmer. De tijdrijder. De aanvaller. Ja, zelfs de spurter kenden we al. Maar de occasionele sprintloods die Remco Evenepoel (22) in de Ronde van San Juan weer even in zich tot leven wekt, verdient enige toelichting. Zeker als die met bijna 68 kilometer per uur het halve peloton om z'n moeder doet roepen. “In zijn eentje knapt hij soms het werk op van twee, drie pionnen.”
 2. Benidorm gekke keuze voor een cross? Nooit eerder liep voorverkoop zo vlot: “Er zijn al 10.000 tickets verkocht. Dat is zot”
  PREMIUM
  Veldrijden
  9

  Benidorm gekke keuze voor een cross? Nooit eerder liep voorver­koop zo vlot: “Er zijn al 10.000 tickets verkocht. Dat is zot”

  Met zijn allen naar Benidorm. Dit weekend krijgt de Spaanse badstad een primeur met een allereerste Wereldbekercross. Dat lijkt nu al een succes te zijn: er zijn al 10.000 tickets verkocht. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zijn er alvast bij, hopelijk kan het parcours ook bekoren. “Je weet het nooit, maar het zou héél spannend kunnen worden.”