De handschoenen van Florian Sénechal.
Volledig scherm
De handschoenen van Florian Sénechal. © @FlorianSenechal

"Gooi hem in de gevangenis": Lefevere en Evenepoel snoeihard voor Groenewegen - Ploegmaat Sénéchal bood eerste hulp

De crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen hakt erin. Patrick Lefevere en Remco Evenepoel zijn bijzonder hard voor Groenewegen op Twitter. Ondertussen postte ploegmaat Florian Sénéchal een foto van de handschoenen waarmee hij Fabio Jakobsen te hulp schoot.

32 reacties

 • rony de bilde

  1 jaar geleden
  Lefevre vergeten dat tom steels in volle spurt zijn drinkbus naar een andere renner gooide vele jaren geleden dan hoorde ik u niets zeggen serieus blijven aub
 • WIM MEGANCK

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat er geen enkele renner nog wil starten in een wedstrijd waaraan groenewegen wil deelnemen als hij niet levenslang geschorst word, want dat verdiend hij.
 • Fonz Ooms

  1 jaar geleden
  Enkele jaren geleden reed dezelfde Groenewegen ook Oliver Naessen in de dranghekken in volle sprint. De koetskommisarissen vonden er niks verkeerd aan. Ja , dan denk je dat alles mag natuurlijk. Naessen had toen heel veel geluk.
 • robert dumortier

  1 jaar geleden
  Zulke renners horen niet thuis in het peloton het is biet de eerste keer dat hij zich zo gedraagt! verwijder zo iemand uit de wielrennerij daar komen doden van!
 • Jan Verhelst

  1 jaar geleden
  Een domme fout van Groenewegen, maar is daarmee geen crimineel. Hij zal zwaar gestraft moeten worden, maar daarna ook weer de kans krijgen om te wielrennen. De uitlating van Lefevre is daarmee buiten proportioneel voor een teammanager, en niet gepast. Ditzelfde geldt voor de uitlating van Evenepoel, waarbij het goed is dat zijn twitter-reactie is verwijderd. Zou ook met de reactie van PL moeten gebeuren. Verder heeft ook naast Groenewegen ook de organisatie blaam met een dalende aankomst.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Patrick Lefevere bezoekt muurtje waarover Evenepoel viel: “Remco mag blij zijn dat hij nog leeft”
  Play
  Exclusieve docu
  13

  Patrick Lefevere bezoekt muurtje waarover Evenepoel viel: “Remco mag blij zijn dat hij nog leeft”

  Gisteravond was de documentaire ‘Ik ben Remco’ te zien op VTM en VTM GO. Daarin zag u onder meer hoe Deceuninck-Quick.Step-manager Patrick Lefevere een bezoek brengt aan het muurtje waarover Remco Evenepoel viel tijdens de Ronde van Lombardije vorig jaar. “Ten eerste mag Remco blij zijn dat hij nog leeft”, zegt Lefevere. “En ten tweede mag hij blij zijn dat hij er niks aan overgehouden heeft - voor hetzelfde geld was hij verlamd.” Na de val van Evenepoel was het voor iedereen bang afwachten. “Eigenlijk wil je het niet zien, maar tegelijkertijd wil je ook zo snel mogelijk een beeld. De camera bleef er lang bij. Daar kwam kritiek op, mensen vonden het sensatie zoeken. Maar ik vond het goed omdat we zo zagen dat hij bewoog. Na de val zijn we in één ruk naar het ziekenhuis van Como gereden. We waren er net op tijd om hem uit de ambulance te zien komen. Remco was natuurlijk heel erg aan het wenen, zoals iedereen daar. En het eerste wat hij zei tegen mij was ‘sorry’ (lacht).”