Glunderende Fem van Empel kroont zich op amper 20-jarige leeftijd tot wereldkampioene: “Heb nooit gepanikeerd, dat was sleutel tot succes”

Fem van Empel heeft zich voor het eerst tot wereldkampioene veldrijden gekroond. De amper 20-jarige Nederlandse haalde het voor eigen volk in Hoogerheide voor landgenotes Puck Pieterse en Lucinda Brand. Marion Norbert-Riberolle werd de eerste Belgische op de dertiende plaats.

9 reacties

 • John Martens

  2 maanden geleden
  Van Empel heeft behalve het atletisch vermogen bovenal de juiste mindset om de topprestaties aan elkaar te rijgen. Deze jonge vrouw overheerst binnen dit en een paar jaar ook op de weg. In haar interviews hoor ik verre echo's van Nafi en Remco.
 • Jos Vandermeulen

  2 maanden geleden
  Allé, dat was fe(r)m gedaan.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  De beste van het seizoen, is kampioen geworden, proficiat.
 • Fons Heylen

  2 maanden geleden
  Tegen Fem was vandaag geen kruid gewassen. Knappe zege.
 • jos dedecker

  2 maanden geleden
  Proficiat Fem. Hoop u te zien in de Waalse Pijl.
 1. WUYTS & VLAEMINCK. “70 procent kans dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint”
  Podcast

  WUYTS & VLAEMINCK. “70 procent kans dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint”

  Na de E3 en Gent Wevelgem is het nu vooral uitkijken naar de Ronde van Vlaanderen. Op basis van z’n vorige resultaten in de Ronde en wat we van hem gezien hebben de voorbije weken, is wieleranalist Michel Wuyts ervan overtuigd dat Mathieu van der Poel de topfavoriet is om de Ronde te winnen. Voor hun wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ zakten Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck af naar de living van Victor Campenaerts, die momenteel aan z’n bed gekluisterd zit na een zware val in Bredene Koksijde Classic. Luister hieronder naar de volledige aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’, de scherpste podcast van de koers.
 1. Johan Bruyneel vindt dat Evenepoel “nog te veel op adrenaline koerst”: “Daardoor maakt hij fouten, en Roglic straft die af”
  16

  Johan Bruyneel vindt dat Evenepoel “nog te veel op adrenaline koerst”: “Daardoor maakt hij fouten, en Roglic straft die af”

  Na de Ronde van Catalonië twijfelt niemand er nog aan: de Giro wordt een duel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Een duel tussen “twee compleet verschillende karakters”, zegt ex-ploegleider Johan Bruyneel in podcast ‘The Move’. “Als het bij Remco niet gaat zoals hij het wil, zal hij tonen dat hij niet blij is. Bij Roglic zie je dat nooit. Hij is meer ‘zen’ dan Remco.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.