Volledig scherm
© AFP

Giro 2020 telt veel lange ritten, vijf aankomsten bergop en een start met Sagan in Hongarije

GiroHet parcours voor de Ronde van Italië 2020 is bekend. De Giro start volgend jaar met een Grande Partenza in Hongarije. Van Boedapest gaat het over Sicilië langs de Adriatische Zee weer noordwaarts om na een zwaar Alpenluik te finishen met een tijdrit naar Milaan. Opvallend: Peter Sagan is er voor het eerst bij in de Giro. Er zijn ook tien ritten van 200 km of meer. 

1 reactie

 • Jeff Schelfhout

  1 jaar geleden
  Schelfhout jeff. Ik begrijp niet waarom de organisatoren in de giro pasovergangen van hoger dan 2000 meter gaan opzoeken ,zoals volgend jaar met de stelvio . Er is weer 90% kans dat ze die rit moeten inkorten of omleggen wegens sneeuwval en ijsregen. In plaats van een 5 sterrenrit krijg je dan een gewone overgangsrit die niets voorsteld.
 1. Organisatoren bijten van zich af na kritiek op kloof tussen mannen en vrouwen: “Dat prijzengeld doet er eigenlijk niet toe”
  PREMIUM
  Wielrennen
  17

  Organisato­ren bijten van zich af na kritiek op kloof tussen mannen en vrouwen: “Dat prijzen­geld doet er eigenlijk niet toe”

  Dat het prijzengeld voor vrouwen in de koers minder is dan dat voor de mannen. Zo bleek nog een keer in de Omloop. Maar dat komt alleen omdat er minder geld is in het wielrennen voor vrouwen dan voor mannen. En wat doen ze dan best met dat weinige geld?, vragen de organisatoren. “Geven we meer prijzengeld? Of proberen we vrouwenwielrennen op andere manier populair te maken?”
 2. Materiaalpech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: “Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen”
  Strade Bianche

  Materiaal­pech slaat Kopecky (17de) weg uit kopgroep: “Misschien kom ik er volgend jaar achter of ik hier kan winnen”

  Belgisch kampioene Lotte Kopecky (25) stak in de vrouwenwedstrijd de boel mee in de fik. In de finale koos ze als één van de eersten voor de aanval. Samen met de Nieuw-Zeelandse Fisher-Black reed ze een tijdlang voorop en toen uiteindelijk de beslissing viel was Kopecky ook mee met de wereldtop. Materiaalpech sloeg haar weg uit de kop van de koers en uiteindelijk reed ze 2 minuten en 42 seconden na winnares Blaak als 17de over de streep.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"