Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Gilbert rijdt zondag 50ste (!) Monument: ‘Phil’ koestert zijn vier ‘monumentale’ triomfen en blikt vooruit naar ‘La Doyenne’

WielrennenBij het startschot op de Place Saint-Lambert heeft Philippe Gilbert (35) zondag alvast iets te vieren. Luik-Bastenaken-Luik wordt zijn ­vijftigste klassieke Monument. Daarmee klopt hij stilaan op de deur van de top tien van de ‘all time ranking’. Gilbert geeft doorgaans weinig om cijfertjes en records, maar dit vindt hij wel zeer speciaal. «Je hebt maar vijf Monumenten per seizoen. Niet simpel dus om in je carrière aan die 50 te geraken.» Exclusief voor uw krant koestert hij nog even zijn vier ‘monumentale’ triomfen en blikt hij vooruit naar de 104de La Doyenne.

1 reactie

 • Marc Sierens

  3 jaar geleden
  Het word tijd voor Gilbert er moet gewonnen worden,maar aan de uitslagen van Quick Step te zien hebben ze terug het juiste voer gevonden,na de overwinningen van de jongsters is het nu aan de ouwkes om eens te winnen.
 1. Remco-mania: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”
  Play
  Giro
  3

  Rem­co-ma­nia: Italiaanse koersfans vol lof over Evenepoel, “de toekomst van het wielrennen”

  12 mei
 2. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei