Benjamin Declercq.
Volledig scherm
Benjamin Declercq. © Instagram @benjamindeclercq

Geofferd op het altaar van het puntensysteem en nu zonder team: “In de winter lag al vast welke tien renners van de ploeg punten moesten pakken”

WielrennenHet wielerseizoen zit erop en dan breken voor een hoop profs bange dagen aan. Komt er nog een nieuw contract uit de bus of niet? Een zenuwslopende periode, zeker omdat sommigen zich niet konden - of in het geval van Benjamin Declercq (28) bij Arkéa-Samsic mochten - bewijzen. Het gevolg van de strijd om de promotie en degradatie in de WorldTour: “In volle finale kon ik meestrijden om de zege, maar kreeg ik opdracht om mijn benen stil te houden.”

3 reacties

 • Danny Lagrou

  1 maand geleden
  Klopt , ook nooit van gehoord . Heeft geen zin met zijn kwaliteiten te koersen tot je 35 jaar . Er zich beter bij neerleggen en een ander beroep kiezen . Met zijn koerskarakter komt hij wel in de gewone wereld aan de bak . Alvast succes
 • Yves Gysel

  1 maand geleden
  Keiharde realiteit van topsport en in het wielrennen moet je als ploeg en ook nog eens individueel presteren (winnen) of de sponsors haken af of verminderen de budgetten, met als gevolg dat teams aflopende contracten niet kunnen verlengen.
 • Reygaerts raf

  1 maand geleden
  Dat zijn de harde regels van topsport. Wat moet een voetballer, basketter, volleyballer, ... dan wel niet zeggen als hij de selectie niet haalt, of niet van de bank geraakt. Misschien slanken sommige teams af in het wielrennen, en kunnen de minder goei vertrekken. Ik had nog nooit van hem gehoord, de broer van.
 1. Florian Vermeersch keert (tijdelijk) terug naar oude liefde: “In kerstperiode rijd ik vijf crossen”
  Wielrennen
  9

  Florian Vermeersch keert (tijdelijk) terug naar oude liefde: “In kerstperio­de rijd ik vijf cros­sen”

  Voor hij in 2021 hoge ogen gooide op de weg met een tweede plaats in Parijs-Roubaix, was Florian Vermeersch een crosser. Bij de junioren won hij zes crossen en eindigde hij vierde op het EK. Eind december keert de 23-jarige renner van Lotto-DSTNY tijdelijk terug naar zijn oude liefde. “Ik ga vijf crossen rijden, maar verwacht er niet veel van. Het is puur ter voorbereiding op het wegseizoen.”
 2. “Dat vliegen leek wel eindeloos te duren”: Stijn Steels likt wonden na zware val in Gentse Zesdaagse, maar blijft strijdvaardig
  Play
  Wielrennen
  6

  “Dat vliegen leek wel eindeloos te duren”: Stijn Steels likt wonden na zware val in Gentse Zesdaagse, maar blijft strijdvaar­dig

  Heel slecht nieuws voor Stijn Steels. De 33-jarige West-Vlaming kwam gisteravond hard ten val in de Gentse Zesdaagse. Hij heeft daarbij drie ribben en twee ruggenwervels gebroken, daarbovenop heeft hij ook een long gekneusd. Wellicht betekent dit het einde van zijn carrière, want welke ploeg wil een zwaar geblesseerde renner nu een nieuw contract aanbieden? De renner blijft kalm: “Het zou jammer zijn als mijn carrière gedaan is, maar dat is dan maar zo.”