Lotte Kopecky aan het feest in Le Samyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Lotte Kopecky aan het feest in Le Samyn. © Photo News

Gelijkheid prijzengelden nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)

WielrennenWelgeteld 510 euro prijzengeld houdt Lotte Kopecky over aan haar zege in ‘Le Samyn des Dames’. Eén elfde van wat de mannelijke laureaat opstrijkt. Davide Ballerini streek 16.000 euro op in de Omloop, Anna van der Breggen slechts… 930 euro of 5,5% van het totale prijzengeld. Is het dan zo moeilijk om gelijkheid van prijzengelden in te voeren? Flanders Classics: “Onze prioriteit ging naar de live uitzending van de Omloop voor vrouwen, daarvoor was ook een bedrag met zes cijfers nodig.

11 reacties

 • Jozef Van Vaerenbergh

  2 maanden geleden
  Ik volg de redenering van vele lezers hier wel maar de verschillen in prijzengeld zijn te groot. Dit moest toch al lang zijn aangepast tot een aanvaardbaar verschil.
 • Jan Jansens

  2 maanden geleden
  Dit gaat over vraag en aanbod en als er te weinig kijkcijfers zijn draaien ze verlies. Is bkj vrouwen voetbal niet anders.
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  92Km is ook geen 205Km. Gelijk loon = gelijke prestaties verrichten.
 • Michel Vandewiele

  2 maanden geleden
  Volledig akkoord hetzelfde bedrag maar ook voldoen aan dezelfde voorschriften, bv. zelfde afstand, in tennis zelfde sets enz enz, ze willen altijd evenveel maar moet altijd iets minder zijn in opdrachten, altijd hetzelfde sorry iedereen gelijk voor de wet dat willen ze toch altijd.
 • dan lejeune

  2 maanden geleden
  Ze hebben geluk; in sporten zoals rugby of judo worden de atleten niet betaald ... Aan de andere kant, als ze dezelfde bonussen willen, niets belet hen om deel te nemen aan de races met de mannen (hetzelfde voor voetbal of tennis)
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april
 2. Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”
  Play
  Voetbal

  Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”

  19 april